Christianshavns frie skole-fakkel er rykket til Ørestad

Sara Nilsson lykkedes med at få etableret friskolen – og nu er den vokset ud af rammerne på Christianshavn. Foto: Mikkel Bækgaard / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Det er gået rigtig stærkt siden Sara Nilsson for år tilbage var i gang med at lede efter lokaler på Islands Brygge til en lille friskole. Hun fandt dem aldrig – på Bryggen altså. Men det gjorde hun på Christianshavn, og her kunne Den Frie Fakkel i sommeren 2018 så slå dørene op til den nye skole.

Da Havnefronten sidst var forbi, var det en skole, hvor det enkelte barn havde stor frihed, ligesom der ikke var nogen klokke, og fredagene var dedikeret til elevernes egne projekter.

På den konto er der ikke meget, der har ændret sig. Men det har der, når det gælder skolens fysiske rammer. De har nemlig forladt Christianshavn og er rykket til Ørestad.

”Vi er simpelthen vokset ud af de fysiske rammer på Christianshavn. For det gik jo fantastisk godt med skolen, og selvom vi startede med en lille skole med 0. til 5. klasse, så bliver elever jo ældre, og der kommer jo hele tiden nye til. Mulighederne for at udvide i forhold til vores behov var ikke til stede på den lokation, vi havde på Christianshavn, så vi var tvunget til at flytte”, siger Sara Nilsson, som vi fanger på en telefon.

 

Ørestad blev løsningen

”Det er jo ikke sådan lige at finde lokaler til en skole. Det fandt vi allerede ud af, da vi søgte på Bryggen og endte på Christianshavn. Og nu er vi så endt i 8-tallet helt ude på spidsen af Ørestad. Det giver så nogle andre muligheder med så meget natur lige ved siden af”, fortæller Sara Nilsson, der har sikret sig, at der her er plads til, at skolen kan vokse noget lettere, end det var muligt på Christianshavn.

”Vi har en enkelt elev, der ikke er flyttet med til Ørestad – simpelthen fordi familiens logistik ikke kunne gå op. Men ellers har vi alle eleverne med”, fortæller Sara Nilsson.

Konceptet i Ørestad er ikke forskelligt fra Christianshavn. Man kan stadig starte skoledagen med meditation hver morgen kl. 08:45, hvis man har brug for det, for her er undervisningen differentieret, så den passer præcis til det enkelte barn, og lærerne har rent faktisk tid til at hjælpe.

 

Intentionen er stadig at vokse

”Med tiden, når vi får elever på alle klassetrin, kommer vi til at have maksimalt 130 elever”, siger Sara Nilsson, der både var initiativtager og er skoleleder. Hun har før været lærer på Ingrid Jespersens Gymnasieskole, men både fra sin lærergerning og sine egne børn kunne hun se, at der manglede noget.

 

 

Den Frie Fakkel

Friskole i Ørestad. Skolen arbejder med et fokus på individuelle læringsforløb og læringsstile, og eleverne har stor frihed til at fokusere på det, de interesserer sig for – men selvfølgelig altid med fokus på læring. Skolen optager nye elever på venteliste, og hvert år udvælger skolens personale en mangfoldig elevsammensætning baseret på et ansøgningsskema, som forældrene har udfyldt. www.denfriefakkel.dk

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*