Ejendomsmægler regner ikke med boom i husbådssalg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Selvom By & Havn nu melder ud, at der skal flere husbåde i Københavns havn, så regner Home ejendomsmægler Mogens Steffensen, der selv bor på en husbåd ved Skibsbroen og sælger husbåde, ikke med noget større boom i salget af husbåde lige foreløbig.

”Det er selvfølgelig positivt, at der kan komme noget konstruktiv fokus omkring husbåde. Især hvis det betyder, at nogle af de husbåde, der er på korte kontrakter, får nogle længere aftaler. Det vil gøre dem lettere at sælge, og det kan måske betyde noget for antallet der kommer til salg. Men helt nye husbådpladser betyder ikke meget for mæglerbranchen her og nu. Der går nok fem til seks år før vi vil se de første af dem som kunder i butikken”, siger Home mægler Mogens Steffensen til Havnefronten.

Han har selv boet på husbåd siden 2004 og selvom han elsker det, så opfordre han alle potentielle købere til at kigge sig godt for, når de køber husbåd.

”Jeg har selv sagt nej til at sælge nogle husbåde, fordi det var ret åbenlyst, at lige om et øjeblik, så havde de ikke en aftale om, hvor båden skulle ligge til. Men jeg kan jo se, at nogle af dem er handle alligevel. Så et godt råd til køberne er jo, at se sig godt for – og handle gennem en mægler”, siger Mogens Steffensen.

 

Mangler tilladelser

Han kender til områder i Københavns havn, hvor bådejerne er opsagte og endnu ikke har fundet nye pladser. Det gælder blandt andet ud Engholmene ud for metrobyggeriet, hvor der tidligere var graffiti-mur.

”Jeg kan konstatere, at nogle både jo er handlet selvom fremtidsudsigterne ikke har været lyse. Der kan man jo håbe på, at By & Havns initiativ giver nogle bedre kontrakter og noget sikkerhed”, siger Mogens Steffensen, der samtidig peger på, at rigtig meget af bolværket langs havnen ikke er ejet af By & Havn – men af private bolværksejere.

”Selvom jeg synes, at det er spændende med husbåde langs havnen, så er det jo ikke alle, der deler det synspunkt. Der ligger en enkelt husbåd ud fra FH på Islands Brygge. Jeg er sikker på, at hvis den lokale bolværksejer synes det var en fantastisk ide, så lå der nok nogle flere”, siger Mogens Steffensen, der peger på, at husbåde er med til at sikre liv i havnen året rundt ligesom det sikrer at mere uautoriserede personer ikke tager ophold lige præcis der.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*