Færøsk uldaktivist gæster Nordatlantens Brygge

Foto: Shisa Brand
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Strikkefestivalen Pakhusstrik står for døren på Nordatlantens Brygge, og et af de arrangementer man kan glæde sig til at opleve, er den strikkende færøske uldaktivist Sissal Kristiansen

Lørdag den 10. september kan man høre Sissal Kristiansen fortælle om, hvad det er med strikken og den færøske kultur. Hvad betyder den uldne ”dåbsgave”, som er givet videre gennem slægten, og hvilken værdi ligger der i strikken i dag? Har de specifikke færøske traditioner, ulden og de karakteristiske mønstre stadig noget at sige? Sat på spidsen: Er det ren nationalromantik eller er det bæredygtighed og sans for lokalproduktionen, som er mønstertråden?

Shisa Brand

Sissal Kristiansen er designer og siden 2013 ejer af mærket Shisa Brand, som hun startede med det formål at præsentere den gamle traditionelle færøsk strikketradition for det nye århundrede. I Shisa Brand byder Sissal med egne ord traditionen op til dans og skaber designs, der både har færøske rødder, men samtidig er i overensstemmelse med hendes egen stil og smag. Don’t buy trend, buy your style, som hendes købs- og forbrugsmotto lyder.

Pakhusstrik

Pakhusstrik er en årligt tilbagevendende begivenhed på Nordatlantens Brygge, hvor huset fyldes af strikkeentusiaster fra nær og fjern. Programmet spænder bredt lige fra strikkewalk, strikke-sejlads, strikkebanko og til foredrag om islandske førerfår og grønlandsk moskusuld. Hele weekenden igennem er der gratis adgang til huset og alle de spændende salgsboder, mens foredrag og andre arrangementer kræver billet.

Hvad: Sissal Kristiansen og Shisa Brand på strikkefestivalen Pakhusstrik

Hvor: Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, Kbh K.

Hvornår: Foredrag med Sissal Kristiansen lørdag den 10. september kl. 10-11. Billetsalg

Læs mere: Pakhusstrik: 9.-11.september. se mere her

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*