Sluseholmen samler ind til Ukraine: Klaus fik fyldt en stor kassevogn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der kom tryk på, da Klaus Scheuer fra Sluseholmen satte gang i en indsamling til Ukraine. Efter to hektiske uger, hvor han dedikerede al sin tid til indsamlingen, kunne Klaus Scheuer gøre regnebrættet op og sende en stor kassevogn og to biler afsted mod Polen – takket være stor opbakning fra lokalmiljøet på Sluseholmen.

Tekst: Mikkel Bækgaard

 

Når man står sammen, kan man udrette store ting. Det har Klaus Scheuer, der bor på en husbåd ved Sluseholmen, erfaret flere gange gennem de seneste år. Og løfter man i flok, så kan et lokalsamfund gøre en forskel.

Således satte Klaus Scheuer for et par uger siden gang i en indsamling på Sluseholmen til fordel for Ukrainske flygtninge i Polen. Og det førte til, at han efter to intense uger kunne fylde en stor kassevogn samt to biler med blandt andet medicinsk udstyr til de trængende flygtninge fra krigen i Ukraine.

“Folk har været virkelig søde til både at bidrage med tøj og andre ting og sager samt økonomiske bidrag. Vi fik samlet en masse ting ind samt omkring 16.000 kroner, som vi blandt andet har brugt på blodtryksmålere og førstehjælpsudstyr, som vi har fået meget generøse priser på hos det lokale apotek og hos Falck”, fortæller Klaus Scheuer.

Startede hos en logebror

For Klaus Scheuer startede indsamlingen, fordi han er logebror i frimurerlogen, hvor en af hans logebrødre satte gang i en indsamling. Det førte til, at Klaus Scheuer startede sin egen indsamling på Sluseholmen, og i samarbejde med sine brødre fra logen fik han koordineret transporten af kassevogne med retning mod Polen.

“Vi havde en kontakt, der kender myndighederne og situationen dernede, som har kunnet hjælpe os med, hvad der var relevant at sende afsted, og hvor vi rent faktisk skulle sende det hen. Det gjorde en stor forskel, så vi ikke bare lavede en indsats i blinde”, på den måde kunne vi også få flygtninge fra Ukraine med tilbage til Danmark, forklarer han.

Dermed kom initiativet både til at fungerer som nødhjælp til Ukraine og som transport til Danmark for de ukrainske flygtninge.

Brugte selv al sin tid

Indsamlingen viser ifølge Klaus Scheuer, hvad for et lokalmiljø, der er på Sluseholmen:

“Man står virkelig sammen herude – og folk vil meget gerne hjælpe. Det samme oplevede vi for nogle år siden, hvor en husbåd brændte. Her fik vi samlet ca. 50.000 kroner ind i lokalmiljøet til hjælp til genopbygningen”, siger Klaus Scheuer.

Og også Klaus Scheuer selv har ofret meget i forbindelse med indsamlingen til de Ukrainske flygtninge.

“Normalt arbejder jeg i mit eget firma som handyman, men indsamlingen greb om sig, og jeg brugte stort set al min tid på at koordinere indsamlingen i de to uger, den stod på”, smiler Klaus Scheuer, der nu har valgt at holde sig en velfortjent ferie fra indsamlingen og Holmenes handyman, som hans selskab hedder. Herfra løser han mindre arbejdsopgaver og er flittigt brugt i lokalområdet til at løse mindre opgaver, der kræver lidt snilde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*