Kinesisk sundhed på Sluseholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er nåle, kung fu-traditioner og traditionel kinesisk tankegang hos Jian Kang på Sluseholmen. Her driver den erfarne akupunkturlæge Sukun Chen sammen med sin søn Bruce Kang en akupunkturklinik med stor succes.

 

Tekst og foto: Mikkel Bækgaard

 

“Vi kan hjælpe mod det meste”, lyder det fra Bruce Kang, da han tager imod Havnefronten i akupunkturklinikken Jian Kang på Sluseholmen.

Her praktiserer han sammen med sin mor Sukun Chen traditionel kinesisk medicin, hvor blandt andet akupunktur med lange tynde nåle er en vigtig del af behandlingen.

“Vi behandler blandt andet smerter, astma, allergi og migræne. Men også mange andre lidelser og sygdomme,” forklarer Bruce Kang.

Grundtanken i akupunktur er, at sygdomme skyldes ubalance i kroppens energier, og med de lange nåle kan man hjælpe med at fjerne blokeringer og sikre et frit flow af energi.

“Du kan se nålene som små jordskælv, der går ind og skaber ny veje, hvor der ellers er blokeret. Hvor nålene skal sættes ind, afhænger meget af, hvad det er, man fejler, og hvad symptomerne er. Hos os har vi også stor erfaring med at diagnosticere folk. Det gør vi efter gamle kinesiske traditioner ved at se på tungen hos vores klienter,” siger Bruce Kang, der blandt andet har studeret akupunktur ved Liaoning College of Traditional Chinese Medicine i Kina.

 

I lære hos kung fu-mester

Jian Kang-klinikken på Etta Camerons Vej åbnede for klienter sidste år i august, men det er bestemt ikke uerfarne folk, der står bag. Således er Bruce Kans mor, Sukun Chen, både uddannet i akupunktur og vestlig medicin og har arbejdet som overlæge i Kina, inden hun i 2006 kom til Danmark for i 2009 at åbne sin akupunkturklinik på Amager – en klinik, der nu er rykket til Sluseholmen.

“Vi bor selv på Sluseholmen, så vi har længe været på udkig efter et egnet lokale, så vi ikke havde så langt til arbejde. Og det er nu lykkedes”, siger Bruce Kang, der også selv har flere akupunkturuddannelser bag sig, blandt andet også hos kung fu-mesteren Master Lan, hvor han også har lært den særlige lightning-akupunktur-teknik.

“Det er en teknik, hvor det virker, som om nålene giver små elektriske lyn inde i en,” forklarer han.

 

Bredt anerkendt

Selvom det for mange danskere kan virke eksotisk med akupunktur, er der gang i klinikken, slår Bruge Kang fast. Her kommer mange forskellige mennesker – blandt andet også kendte skuespillere – for hans mor har et virkelig godt ry og er bredt anerkendt i akupunkturkredse.

“Vi har generelt travlt og er godt i gang det meste af dagen med vores behandlinger. Derfor er det også en god ide at skrive til os, hvis man vil have en tid. Ofte kan vi være svære at træffe på telefonen, fordi vi har travlt med at behandle. Men om aftenen har vi tid til at få overblik over det hele”, siger Bruce Kang.

 

 

Jian Kang

Akupunkturklinik på Sluseholmen, drevet af Sukun Cheng og hendes søn Bruce Kang, der begge er uddannet i traditionel kinesisk medicin. Sukun Cheng har siden 2009 drevet sin egen klinik, der i sommeren 2021 flyttede til Sluseholmen. www.jiankang.dk

 

 

Akupunktur

Akupunktur er en traditionel kinesisk behandlingsform med rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi. Ved at stimulere akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen kan man ud fra denne teori finde frem til og genoprette energiubalancer i livsenergien Qi. Klassisk akupunktur anses af mange som en behandlingsmetode, som kan helbrede en lang række symptomer og sygdomme.

Også i mere videnskabelige kredse er akupunktur anerkendt. Ifølge Sundhed.dk er akupunktur generelt en sikker og bivirkningsfri behandlingsform, der kan lindre blandt andet muskel- og ledsmerter samt hovedpine. Det er muligt at få lægehenvisning til akupunktur, og flere sygeforsikringer betaler eller giver tilskud til behandlinger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*