København valgt som medvært for filmfestival fra Hong Kong

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

København bliver en af ​​flere europæiske værtsbyer, når filmfestivalen “Making Waves” fra Hong Kong besøger Europa. I København bliver det den 26.-28. august

En række kinesiske film fra Hong Kong skal være med til at markere, at det er 25 år siden, at Hong Kong fik den status, som storbyen har i dag. Og netop den store forandring og udviklingen i filmproduktionen i Hong Kong, der er sket siden 1997, afspejles i de udvalgte film.

Med festivalen forsøger arrangørerne at give danskerne et indblik i de afgørende øjeblikke i Hong Kongs filmhistorie og i dets folks hverdagsliv.

 

Syv film på tre dage

De syv særligt udvalgte film, der udgør programmet, repræsenterer nogle af de bedste fra Hong Kong. Generelt har Hong Kong i årevis haft sit fokus på nye talenter, og en virtuel fotografisk udstilling, som viser fotografernes værker, der hver fortæller en unik historie om Hong Kongs biograf i en ny kunstnerisk dimension og fascination, ledsager filmfestivalen.

Over årene har Hongkongs filmmiljø sat fokus på sociopolitiske spørgsmål med international anerkendelse til følge og endda inspireret til flere genindspilninger.

Arrangørerne håber, at dette filmprogram kan – ud over at præsentere udviklingen af ​​Hong Kongs filmindustri i de sidste 25 år – sætte perspektiv på udviklingen i de forgangne ​​år. Med “Making Vaves” fejrer Hong Kong tidligere succeser, mens de tilbyder indsigt i en ny fremtid.

 

Del af europæisk tour

“Making Waves” startede sin europæiske tour med at være en del af den 24. fjernøstlige filmfestival i Udine i april i år.

Den europæiske turné præsenteres af Create Hong Kong og støttes af Hong Kong Economic and Trade Office i Bruxelles.

Efter Udine rejste Making Waves-programmet til andre byer, herimellem Shanghai, Bali, London, Bangkok, Singapore, Sydney, Stockholm, Tokyo, Warszawa, Prag, Dubai, Hong Kong – og nu København.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*