Red Barnet mangler indsamlere på Sluseholmen, Teglholmen, Havneholmen, Kalvebrod Brygge, Toldbod, Islands Brygge, Christianshavn og Holmen

Foto: Red Barnet.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Millioner af børn er truet af hungersnød på Afrikas Horn, som lige nu er ramt af den værste tørke i 40 år. Søndag den 4. september går Red Barnet på gaden for at samle ind, men der er brug for flere indsamlere på Sluseholmen, Teglholmen, Havneholmen, Kalvebrod Brygge, Toldbyd, Islands Brygge, Christianshavn og Holmen.

En hungersnød er under opsejling i bl.a. Somalia og Etiopien, hvor millioner af børn lider af akut underernæring. Søndag den 4. september samler Red Barnet ind til blandt andet katastrofeindsatsen på Afrikas Horn, men der mangler stadig indsamlere på Sluseholmen, Teglholmen, Havneholmen, Kalvebrod Brygge, Toldbyd, Islands Brygge, Christianshavn og Holmen.

Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen håber, at flere vil melde sig som indsamler på Sluseholmen, Teglholmen, Havneholmen, Kalvebrod Brygge, Toldbyd, Islands Brygge, Christianshavn og Holmen, da der er hårdt brug for hjælpen.

– Der er børn, der sulter, og som simpelthen er i akut fare for at dø af underernæring. Det kan vi i Red Barnet ikke acceptere. Vi håber, at rigtig mange vil tilmelde sig vores landsindsamling – for jo flere vi går på gaden, jo flere børn kan vi hjælpe, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

På Afrikas Horn er der er frygt for en gentagelse af katastrofen i 2011, hvor 260.000 mennesker døde af sult i Somalia. Halvdelen var små børn. Det er en kombination af to års tørke som følge af klimaforandringer, stigende priser på mad og mangel på humanitær hjælp udefra, der har skabt sultkatastrofen på Afrikas Horn. Krigen i Ukraine og corona-pandemien har fået fødevarepriserne til at stige voldsomt på verdensplan. Det rammer børnene hårdt på f.eks. Afrikas Horn, hvor en stor del af hveden importeres.

– Hver time tæller, når vi samler ind. Det tager kun et par timer at gå en rute, men kan gøre en verden til forskel for et barn. Derfor rækker vi ud og opfordrer til, at man melder sig som indsamler søndag den 4. september, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

For blot 49 kroner kan Red Barnet f.eks. give en uges livreddende behandling til et barn, der lider af akut underernæring. Som indsamler er man blandt andet med til at sikre, at Red Barnet kan behandle underernærede børn, sikre rent drikkevand, adgang til uddannelse og give økonomisk hjælp til sårbare familier. I Danmark muliggør bidragene fra landsindsamlingen f.eks., at Red Barnet kan tilbyde aktiviteter til børn, der er uden for fællesskabet, og hjælp til børn, som oplever overgreb og krænkelser på nettet.

Red Barnet har igen i år gjort det enkelt at være indsamler. Man vælger selv sin rute, når man tilmelder sig, og Red Barnet sender derefter et print af ruten og andre indsamlingsmaterialer hjem til indsamleren inden søndag den 4. september. Igen i år er indsamlingen kontantfri, så man slipper også for at skulle stå i kø i banken for at aflevere kontanterne. Indsamlerne får dog stadig deres personlige resultat, da de via sms får besked om, hvor meget de samler ind på deres rute.

FAKTA: Meld dig til Red Barnets landsindsamling

· Du kan tilmelde dig på tilmeld.redbarnet.dk

· Det tager to til tre timer at samle ind, og hver indsamler bidrager typisk med cirka 1.100 kroner.

· Du kan samle ind, når det passer dig søndag den 4. september 2022 i tidsrummet mellem klokken 10 og 18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*