Lokalavisen Havnefronten 26.-27. januar 2022

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Flere husbåde i Københavns havn skal enten helt eller delvist finde ny kajplads for at gøre plads til nyt boligbyggeri. Både developer og kommune er indstillet på at hjælpe – men der er ingen garantier til husbådejerne.

Så er kommune og forening uenig om en sauna på Bryggen. De svarer ikke i tide mener kommunen, mens foreningen er uforstående overfor kritikken og efterlyser præcise anvisninger fra kommunen. Og lidt længere henne ad Bryggen, der skal Bryggebroen over til Havneholmen og Fisketorvet have en tur. Den er nemlig pænt ramt af rust og graffiti. Det bliver dog nok først til sommer.

Vi bliver ved Fisketorvet for her er en længe annonceret plan om renovering og tilbygning gået igang. I første omgang er det dog hverken hotel eller kontorbyggeriet, der er startet op med derimod en renovering af hele restaurationshjørnet, hvis største attraktion i mange år har været McDonalds. Fremover lover Fisketorvet et mere spændende udbud – her under street food.

På Christianshavn er det blevet noget lettere at komme op fra havnefronten til Torvegade og Knippelsbro. I forbindelse med etableringen af NH hotel, så er der nemlig skabt en ny trappe, der forbedrer adgangen til og fra havnen.

På Sluseholmen har et par kinesere slået sig ned med akupunkturklinik og Havnefronten var forbi for at blive lidt klogere på hvad det går ud på. Og ja – det er med nåle og handler om at genoprette naturlige balancer i kroppen. Og at dømme efter tilstrømningen også ret populært.

Populære er vildhestene og de langhornede køer også på Amager Fælled – og nu vil den lokale kogræsserforening – der står for både kvæg og heste – gerne lave en stor fold, så de har et fælles areal at nedgræsse – til glæde for områdets biodiversitet.

Og så er det slut med The Fate Pike på Bryggen. Under coronaen har stedet eksperimenteret med burgers og det er blevet så stor en succes, at det overtaget hele stedet og bliver permanent under navnet Fatty’s.

Vi har meget forbi rigtig meget mere i denne uges udgave af Havnefronten – og det kan du læse både online og i en af de trykte aviser, som omdeles til husstandene langs havnen og findes i området cafeer, restauranter, supermarkedet og kulturhuse/biblioteker m.m.

Havnefronten 20220126 Komprimeret

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*