Lokalavisen Havnefronten 8.-9. marts 2022

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Krigen i Ukraine er rykket tættere på og i solidaritet med det ukrainske folk har Havnefronten skiftet logo og bruger nu landets farver. På Sluseholmen har vi mødt en herboende ukrainer med russiske rødder – som har fået noget af familien til Danmark. Men ikke alle. Nogle af fanget i Kharkiv, der bombes af russerne. Vi har talt med ham om en krig, som de færreste nok forstå hvorfor skal udkæmpes.

Vi har også talt med to russisk ejede forretninger på Fisketorvet – Humac og Sportmaster – som adskillige medier kan fortæller er udsat for en forbrugerboykot. Eller rettere vi har forsøgt. Humac har ikke svaret og Sportmaster påstår i åbenlys strid med sandheden, at de ingen relation har til krigen og ejerne er apolitiske. Sportmasters ejere har imidlertid ikke mindre end 350 butikker i Rusland og fire butikken på det besatte Krim – og derfor underlagt sanktioner.

Havnefronten har stillet 12 spørgsmål til Sportmaster, hvoraf 10 er forblevet ubesvaret ligesom de har afvist at stille op til interview.

I den betragtelig mere fredelige er friskolen – den Frie Fakkel – rykket fra Christianshavn til Ørestad. Skolen er nemlig blevet så stor en succes, at der ikke længere er plads på Christianshavn. Vi har taget en snak med skoleleder og stifter Sara Nilsson.

Bag Fisketorvet skal den kommende fjernbusterminal ligge – og nu sender Vejdirektoratet den i udbud, så der kan findes en entreprenør. Hele pointen er at flytte det kaos der er med busser ned i en terminal, der kommer til at ligge tæt på Dybbølsbro Station og den kommende metro på Fisketorvet.

Så har vi kigget nærmere på hvor projektet med Lynetteholmen står i øjeblikket og vi har samlet en række historier om hvordan arbejdet skrider frem.

Vi har også været forbi en ø, der faktisk findes – Refshaleøen – og talt med de gode folk bag Lille Bakery, der på få år har skabt sig noget af et navn hvis man gør efter noget af byens bedste brød.

Alt det og en hel del mere kan du læse alt om i Havnefronten, der omdeles – gratis – langs havnen og også findes i områdets supermarkeder, cafeer, restauranter m.m. Du kan også læse med online lige her:

 

Lokalavisen Havnefronten 9 10 Marts 2022 Compressed

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*