Mogens Dahl Koncertsal byder på musik fra 1915

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der var krig i Europa i 1915. Det er der også i dag. Så på den måde er der en kedelig aktualitet over Duoen Brantelid-Hadland, der har nordisk på programmet med den samlende tematiske tråd i form af årstallet 1915, som er det år, hvor alle værker er komponeret. Hvad verdenssituationen har haft af betydning for komponisterne, kan vi blive klogere på denne aften.

Duoen Brantelid-Hadland er en forening af to af tidens mest eftertragtede og fantasifulde skandinaviske musikere.

Den danske cellist Andreas Brantelid debuterede som solist som 14-årig, hvor han optrådte med Edward Elgars Cellokoncert i sin hjemby København med Det Kongelige Kapel. Han fortsatte med at lave en perlerække af roste indspilninger for EMI og BIS og optræder både solo og som koncertsolist med orkestre rundt om i verden.

Christian Ihle Hadland – en tidligere BBC New Generation Artist – er Brantelids partner i duoen. Han blev født i Stavanger i Norge i 1983 og har skabt sig et navn som en sand troldmand ved klaveret med et karakteristisk touch og en sult efter repertoirer af alle slags. Han har givet koncertoptrædener på BBC Proms, samarbejdet med nogle af de mest højprofilerede kunstnere i vores tid, herunder Renée Fleming, og er en hyppig gæstesolist i Wigmore Hall i London.

Duoen Brantelid-Hadland har optrådt i hele Skandinavien med bemærkelsesværdige forestillinger i Mogens Dahl Koncertsal i København og på Hindsgavl, Bergen og Dresden Festivals – koncerter, som er udsendt på alle de store nordiske og tyske radionetværk og på BBC.

Koncerten finder sted den 28. marts 2022.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*