Nu kan der komme flere gys og mere gus til københavnerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Niels Peder Ravn, Gruppeformand i Nye Borgerlige

 

I Københavns nye budgetaftale er vinterbadning prioriteret som en del af Idrætsmilliarden. Det betyder at der er afsat penge til, at forvaltningen nu skal undersøge Københavns potentiale for flere vinterbademuligheder. Idéen og det politiske forslag kommer fra Nye Borgerlige.

Jeg har i flere år ønsket, at vi udvikler på Københavns vinterbadefaciliteter. Nu er jeg blevet folkevalgt og kan endelig forsøge at gøre noget ved det. Mit forslag har både været en tur forbi Kultur- og Fritidsudvalget og er nu endt som en del af budgetaftalen. Det tegner godt for byens vinterbade-entusiaster.

Regeringen har givet Københavns Kommune lov til at bruge flere penge på at bygge idrætsfaciliteter, så flere kan være idrætsaktive. Det er den såkaldte ”Idrætsmilliard”, der er anlægsmåltal på 1 mia. kr. som skal bruges i 2022-2030. Med en lille del af milliarden skal forvaltningen nu udarbejde forslag til nye vinterbadefaciliteter som inkluderer badebro, udendørs opholdsområde, opvarmede omklædningsmuligheder og sauna.

 

Mange muligheder

København er mulighedernes by, og i forhold til vinterbadning er den ingen undtagelse. Tværtimod. Vi danskere – måske særligt københavnere – elsker at hoppe i det kolde vand. Og vi har meget vand. Det er blevet en sport, en kultur. Selvom det aldrig bliver noget for mig, vil jeg gerne støtte op om det og udvikle på det, når jeg kan se, at en bestemt kultur samler københavnerne.

På de fleste badesteder i København er faciliteterne ikke egnet til vinterbadning. Samtidig, er ventelisterne for at blive medlem af et vinterbadelaug alt for lange. Det beviser, at alt for mange københavnere vil vinterbade end der er plads til, selvom pladsen ikke bør være et problem. Dog mener Nye Borgerlige ikke, at det er Københavns Kommunes der skal betale for alle faciliteterne.

Vi har plads og vand nok til at de der vil vinterbade, kan vinterbade. Vi mangler bare faciliteterne, så vi kan få kortere ventetider end de 16 års-ventelister, jeg hører om. Men samtidig mener jeg ikke, at det er skatteborgernes penge, der skal bruges til det. Og hvordan finansieres det så? Jo, jeg mener at de mange ildsjæle og foreninger er svaret. Mit forslag er, at kommunen udpeger de pladser langs havnen, hvor et vinterbadeområde er muligt, og derfra skal borgerne etablere den forening, som gør det muligt at etablere en vinterbadelaug. Kommunen gør forarbejdet, men borgerne gør fodarbejdet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*