Opvarmningen til Christianshavns Bogfestival er i gang

Josefine Klougart nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2011. Foto: Sofie Amalie Klougart
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Efter at være ramt af corona – som så meget andet – er bogfestivalen på Christianshavn tilbage og skruer helt op for sanseapparatet og inviterer publikum til at lugte, smage, høre, føle og se litteraturen, når årets festival løber af stablen senere på måneden.

Christianshavns Bogfestival 2022 skydes i gang på Unescos Verdens Poesidag – det er den 21. marts – og herefter går det slag i slag med en uge spækket med sanselige og poetiske litteraturevents på en række kulturinstitutioner i lokal- og nærområdet.

I år kan festivalens publikum se frem til arrangementer på Sofiebadet, Statens Værksteder For Kunst, Christianshavns Beboerhus, Bibliotek – Det Kongelige Akademi, Vor Frelser Kirke, Arktisk Institut, Nordatlantens Brygge, Kulturhuset Islands Brygge og på Christianshavns Bibliotek.

 

Litterært sansebombardement

Årets festivalprogram er spækket med litterære events af forskellig karakter. Vanen tro byder Christianshavns Bogfestival på en række samtaler med nogle af landets mest aktuelle og fremtrædende forfattere, derudover kan du opleve foredrag, litteraturvandringer og andre litteraturrelaterede arrangementer. Ifølge arrangørerne kan man godt forberede sig på et litterært sansebombardement.

Det litteraturelskende publikum kan se frem til møder med aktuelle forfattere som Thomas Korsgaard, Josefine Klougart, Pia Tafdrup, Iben Mondrup, Christina Englund, Charlotte Weitze, Eva Tind, Anne-Marie Vedsø Olesen, Kristian Ditlev Jensen og mange flere.

 

Poetisk kurbad

Hvad med at starte festivalugen med et poetisk kurbad? På Verdens Poesidag d. 21.3., læser forfatter Shëkufe Tadayoni Heiberg højt fra digtsamlingen “Muld og liv”. Oplæsningen foregår i Sofiebadets smukke hamam kuppel, hvor man desuden kan få lagt ansigtsmaske, skrubbet huden ren og blød, tage kurbad og nyde te og frugt.

Den prisvindende digter Pia Tafdrup vil i tråd med årets festivaltema fortælle om sin aktuelle bog ”Berøringen af hud”, som er den femte og sidste udgivelse i hendes serie af digtsamlinger om sanserne. På Christianshavns Bibliotek, hvor forfatteren vil læse op af udvalgte højdepunkter fra ”sansekvartetten”.

Til Litterær Sansefest i Christianshavns Beboerhus, kan man et par dage senere blandt andet møde forfatter Thomas Korsgaard, som vil læse op fra sin prisvindende roman ”Man skulle nok have været der”. Her kan man også nyde dufte og lyde i et sanserum skabt af duftkunstner Tara Agústdóttir, smage på kvindelige forfattere, når bøger bliver spiselige i madperformer Augusta Sørensens selskab og gå på boghugst i en lang række mikroforlags stande med spændende udgivelser.

 

Festival med lokale rødder

Christianshavns Bogfestival har eksisteret siden 2004. Festivalen arrangeres og koordineres af Christianshavns Bibliotek. Det sker i tæt samarbejde med en række aktører og samarbejdspartnere fra lokal- og nærmiljøet, som er med til at gøre festivalen til noget ganske unikt i det litterære landskab.

 

De støtter festivalen

Christianshavns Bogfestival 2022 er støttet af Christianshavns Lokaludvalg og Statens Kunstfond. Festivalen samarbejder i 2022 med Arktisk Institut, Bibliotek – Det Kongelige Akademi, Christianshavns Beboerhus, Kulturhuset Islands Brygge, Nordatlantens Brygge, Sofiebadet, Statens Værksteder for Kunst og Vor Frelsers Kirke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*