Orienteringsløb på Christianshavn og Teglholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

De fleste sportsgrene kræver en boldbane, en sportshal eller et særligt anlæg. Men ikke i Amager Orienteringsklub, som i maj måned gør selve byen – blandt andet Teglholmen og Christianshavn – til idrætspladsen.

Af Anders Bo Petersen

 

Kan man bruge selve byen som sportsplads? Kan man flytte en sportsgren som orienteringsløb fra skovene ind midt i kernen af København? Ja – det kan man, og det er præcis, hvad Amager Orienteringsklub (Amok) gør, når de arrangerer orienteringsløb bl.a. på Teglholmen og Christianshavn.

”De fleste andre sportsklubber har brug for en stor sportshal, fodboldbaner eller særlige anlæg. Vi har reelt gjort hele byen til vores idrætsplads. På den måde er vi en ret nøjsom sport. Vi tager det, vi har – vores egen by – og gør den til en udfordring”, forklarer Rolf Andersen, der er formand for Amager Orienteringsklub.

 

Løb specielt for begyndere

I maj måned arrangerer klubben en særlig serie løb – Amok Metr-O Cup – der er målrettet folk, der gerne vil prøve kræfter med en ny sportsgren. I år har klubben udvalgt Teglholmen og Christianshavn som særlige udfordringer.

Opgaven går ud på at finde 20-30 velgemte poster i en bestemt rækkefølge, og de seneste par år har ca. 200 løbere prøvet kræfter med opgaven til hvert løb.

Orienteringsløb har traditionelt været en sport, der krævede, at man tog ud i en skov, men det er ret tidskrævende og svært at få til at lykkes på en almindelig hverdagsaften, når man bor midt i Hovedstaden. Derfor har Amok rykket sporten ind i byen og lagt løbene, så man lige kan nå hjem fra arbejde og få det til at passe ind i en travl hverdag.

 

Tæt på transportmuligheder

”Vi lægger løbene tæt på S-tog eller metro, og man kan starte fra 16.30 – 18.30, så man kan tage direkte fra arbejde eller lige nå hjem og skifte til løbesko. Samtidigt flytter vi vores fire intro-løb rundt i København, så vi kommer derhen, hvor folk bor”, siger Rolf Andersen.

For dem, der har prøvet orienteringsløb i en skov, er det tit en oplevelse, der er forbundet med at krydse grøfter, krat og moser – mens man prøver at lægge en kompaskurs. Det kan både være teknisk svært og noget af en fysisk udfordring.

Orienteringsløb i byen er lidt lettere for begyndere og handler mere om at vælge den hurtigste rute og om at holde styr på de mange detaljer, som hække, hegn og små stier.

”Det forunderlige ved orienteringsløb er, at i samme øjeblik man får kortet i hånden, så får man mentalt så travlt med at læse kortet og finde den bedste rute, at man helt glemmer anstrengelsen. På den måde er det langt sjovere og føles mindre anstrengende end at løbe den sædvanlige tur rundt om søerne”, fortæller Rolf Andersen. Derudover er sporten også ret social.

”Mange af de nye løbere tager en god bekendt med, og så får de en sjov løbetur gennem byen, hvor man har nogen at dele oplevelsen med, og nogen, som man kan diskutere vejvalg med efter løbet.

Amager Orienteringsklub blev stiftet for blot 12 år siden, og er dermed Danmarks yngste orienteringsklub. Alligevel har klubben støt haft vokseværk og har nu ca. 110 medlemmer som aldersmæssigt strækker sig lige 8 år til 80 år.

 

Amok METR-O CUP 2022

3. maj: Teglholmen
10. maj: Kastrup
17. maj: Frederiksberg
24. maj: Christianshavn
Start alle dage: 16.30 – 18.30

Der løbes på 2, 3, 5 eller 7 km samt 3 km para-sprint for kørestolsbrugere.
Det koster 50 kr. at deltage, og man skal tilmelde sig hos klubben via www.runamok.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*