Renovering af Langebro går ud over flere erhvervsdrivende

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I årtier har Jespersen Tryk, Cafe Langebro, pizzeriaet Toscana no Due og flere andre drevet virksomhed ved og under Langebro. Men renoveringen af broen får store konsekvenser – værst for trykkeriet, der må flytte.

 

Af Jesper Schou Hansen

 

Da en inspektion af Langebro afslørede, at broen krævede en omgående og hastig renovering, så var det også nødvendigt at kigge på lejemål på begge sider af broen, og det får nu store konsekvenser for flere virksomheder.

Værst går det ud over Jespersen Tryk + Digital, der bliver tvunget væk fra lejemålet som følge af renoveringen. Lokalavisen Havnefronten har været i dialog med direktør Jakob Beck Jespersen, som ikke ønsker at medvirke, men bekræfter overfor avisen, at han ikke er nået til enighed med Kommunen om en frivillig aftale. Københavns Kommune vil give trykkeriet cirka 900.000 kroner i erstatning, men de vilkår har Jakob Beck Jespersen afvist. Derfor er ekspropriationen indanket overfor Taksationskommissionen for Hovedstadsområdet, der i foråret skal besigtige stedet og træffe afgørelse.

 

Udeservering forsvinder

Cafe Langebro rammes også. Her går det i en periode på i hvert fald seks måneder ud over hele udeserveringsarealet, som inddrages, ligesom den ene indgang til cafeen lukkes.

Heller ikke pizzeriaet Toscana no Due slipper, og det samme gælder for alle pizzeriaets naboer helt ned til Schrøder Cykler. De har nemlig alle et udstillingsvindue foran ejendommen, og de bliver fjernet. Kommunens advokater hos Bech Bruun vurderer imidlertid, at Kommunen er forpligtet til at give erstatning, da tilbygningerne er opført med tilladelse omkring det tidspunkt, hvor Langebro blev opført.

Imidlertid betyder arbejderne, at eksempelvis pizzeria Toscana no Due må lukke i en periode på seks måneder, mens arbejdet med renovering af Langebro pågår.

Det er ikke alle udstillingsvinduer, der er opført på eller rager ud over vejarealet, der skal fjernes permanent. Således slipper eksempelvis Schrøder Cykler med skrækken, da netop deres udstillingsvindue kan genopføres efter renoveringen – på kommunens regning.

 

Boliger næsten uberørt

På Sjællandssiden er der ikke samme problemer med virksomheder, men her er Kommunen til gengæld stødt på, at kælderarealer er inddraget i lejligheder. En nærmere gennemgang af Kommunens papirer afslører imidlertid, at der er givet tilladelser, og de tilladelser er Kommunen indstillet på at respektere, om end lejemålene påvirkes i renoveringsperioden. Der er således ingen beboere, der mister kvadratmeter som følge af renoveringen af Langebro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*