SailGP donerer 25 nye fiskebørnehaver til Københavns havn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

SailGP er et globalt mesterskab, hvor nationale hold konkurrerer på tværs af en sæson med flere grand prix’er rundt om i verden. Men SailGP handler ikke kun om sport, sejlads og underholdning – ligaen har nemlig også stort fokus på bæredygtighed.

Det betyder blandt andet, at SailGP har ambitioner om, at deres arrangementer skal være drevet 100 % af grøn energi i 2025, ligesom de ved hvert løb indgår lokale samarbejder, der har til formål at forbedre havmiljøet. I København donerer de derfor 25 nye fiskebørnehaver, som By&Havn vil sørge for at få placeret i Københavns havn i løbet af efteråret 2022.

København er allerede den by i verden, der huser flest fiskebørnehaver. Hele 100 fiskebørnehaver befinder sig nemlig under overfladen i Københavns havn og efter SailGPs donation, kommer det totale antal op på 125 fiskebørnehaver.

Godt for både fisk og Københavnere

Fiskebørnehaverne er også kendt som biohuts, og de fungerer som forrådskammer og skjulested for mindre fisk, hvor de blandt andet kan få føde og være i sikkerhed for større rovfisk i en sårbar del af deres livscyklus. På den måde skaber fiskebørnehaverne oaser af liv i havnen, som er med til at fremme et rigere og vildere liv under vandet. Siden de første biohuts kom i vandet for i juni 2021, er der blandt andet observeret flere forskellige fiskearter som læbefisk, tangnåle og sågar den kritisk truede ål i børnehaverne.

Fiskebørnehavernes primære opgave er at gavne biodiversiteten under havoverfladen, men de er også med til at sprede glæde blandt københavnerne, der både kan observere dem fra vandsiden og opleve et rigere dyreliv i havnen til glæde for eksempelvis lystfiskere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*