Million lys i Tivoli

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hver dag bliver der tændt over en million lys i Tivoli for at lyse forlystelseshaven op. Ved Tivoli Søen kan gæsterne opleve lysmagien med de oplyste træer, som er iklædt 60.000 lys. Alene i forlystelseshavens piletræer er der placeret 300.000 lys. Manden, der står i front for holdet, der sørger for lyset i Tivoli, er den prisbelønnede lysdesigner Jesper Kongshaug.

.

Der er i alt sat 45 kilometer lyskæder op i år, hvor hvert lys sidder med 10 centimeters mellemrum. Stien fra Hovedindgangen og ned i Haven bliver oplyst af i alt 770 lys for at gæsterne kan komme tæt på den særlige lysmagi i mørket.

“Jeg synes julelyset i år, er det flotteste nogensinde i Tivoli. Det er afstemt omhyggeligt overalt i farve og styrke, så det fortryller. Vi har nye tiltag i forlystelseshaven, samtidig med at vi respekterer det gamle for at skabe bæredygtige løsninger, så jeg er virkelig stolt over resultatet. Vores nye show og LED-træ ved Nimb og nordlyset over Plænen er modige satsninger fra Tivolis side, hvilket glæder mig meget. Vi har også arbejdet for at gøre Tivoli, ikke kun øje-venligt men også kamera-venligt, så man kan komme hjem med en vellykket selfie”, siger Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug om årets lys.

.

Over 3000 pærer

3.102 stk. pærer lyser op på Nimbs facade, tårne og kupler på taget. Nimb er blandt de mest populære selfie-steder i Tivoli sammen med piletræerne ved Tivoli Søen. Glassalen er blevet bundet ind i en 560 meter lang kæde med i alt 10.000 lys og 460 lys på facaden. Der er placeret 130.000 lyspunkter i de i alt 3,5 kilometer lange granguirlander, der slanger sig rundt i Haven.

Dæmonen er pyntet med 5.550 aktive lysdioder. Der er placeret 960 småkupler med lys i på Det japanske Tårn. De 2.340 lamper, der oplyser lysbuerne langs søbredden, understøtter historien om, at der er lys i mørket.

.

Lysene i Tivoli

Gæsterne kan se frem til forlystelseshavens traditionelle og smukke julebelysning, hvor der ikke bliver gået på kompromis med oplevelsen.

Tivoli har igen i år foretaget ændringer for at tage højde for den aktuelle energi-situation. Generelt har forlystelseshaven i en årrække omlagt sit anlæg bl.a. til LED-belysning med langt lavere energiforbrug.

Senest har Tivoli i 2022 indgået en el-købsaftale om at købe strøm på vedvarende kilder.

Konkret har Tivoli indgået aftale med et vedvarende energiselskab om opsættelse af ny grøn strøm fra vedvarende kilder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*