Årets lysfestival starter allerede på mandag med en lille tyvstart

Scenograferne. Foto: CPH Light Festival
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Copenhagen Light Festival begynder først officielt den første fredag i februar, men i Bavnehøj i Københavns sydhavnskvarter kan du allerede fra på mandag se fire værker, som bliver en del af årets lysfestival. Det skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

.

Selvom der er tre uger til den officielle begyndelse på dette års lysfestival, kan du allerede fra mandag d. 16. januar tage hul på festivalens mange oplevelser. På Vestre Kirkegård kan man nemlig opleve fire nye, midlertidige lyskunstværker af kunstnerne Those Guys Lightning, Anna Rosa Hiort-Lorenzen, Scenograferne og Tokyo Blue.

Lyskunstværkerne er opført i et samarbejde mellem Områdefornyelse Bavnehøj og Copenhagen Light Festival, og lokale beboere har været med til at udvælge værkerne. Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) er glad for, at Bavnehøj igen i år spiller en rolle i årets lysfestival:

“Kunst kan være med til at binde et område sammen, og i Bavnehøj, som blandt andet har to flotte lys- og videokunstværker ved Sjælør og Sydhavn Station, spiller den en stor rolle. Kunsten er med til at skabe tryghed, og den giver de lokale noget at mødes om og styrker kvarterets identitet. Samtidig kan kunstværker være med til at tiltrække mennesker udefra, som får øjnene op for ukendte nabolags ånd. Med fire nye lyskunstværker og en tyvstart på årets festival er det oplagt at samles i Bavnehøjs mørke og udforske kunsten sammen med både lokale og udefrakommende”, siger Line Barfod.

.

Kom med til åbningen

De fire nye lyskunstværker indvies med et lokalt åbningsevent på Vestre Kirkegård mandag den 16. januar kl. 19-20. Områdefornyelse Bavnehøj byder på varm kakao, vandring rundt til de 4 nye lyskunstværker og en musikalsk overraskelse. Man mødes ved indgangen til kirkegården fra Sjælør Boulevard kl. 19 og følges rundt i fælles flok.

Udover de fire nye lyskunstværker på kirkegården bidrager Bavnehøj og Sydhavnen også med tre øvrige lokale værker i årets festivalprogram:

.

– Sonja Lillebæk Christensens værk ”Velkommen til – det konstruerede, det romantiske og det oversete” (2022) på Sydhavn Station

– Søren Hüttels værk ”Det her sted, her, nu” (2022) på Sjælør Station

– Byen Sovers værk ”LUX XII” (2021) v. Østre Kapel.

.
De fire nye lyskunstværker kan opleves i perioden den 16. januar – 26. februar frem til klokken 22 hver aften. Læs mere om Copenhagen Light Festival her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*