Aarsleff hyret til næste etape af Lynetteholm

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Sidste fase af Lynetteholms stendæmning og stormflodssikring mellem Refshaleøen og Nordhavn i Københavns havn bliver nu virkelighed, og det bliver entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S, der skal stå for anlægget. Det skriver By & Havn i et nyhedsbrev.

.

Arbejdet vil efter planen stå færdigt i 2026, hvorefter halvøens omkreds er fuldt etableret, og fase 2 kan fyldes op med overskudsjord.
I den østlige del af Københavns havn er første fase af Lynetteholms omkreds færdigetableret, og området er her godt i gang med at blive fyldt op med overskudsjord fra København og omegns byggeprojekter.

Kontrakten på at etablere anden og sidste fase af Københavns nye halvø og stormflodssikringsprojekt, som indgår i anlægsloven for Lynetteholm, er netop tildelt entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S, som også har stået for at anlægge første fase af Lynetteholm.

Det betyder, at Per Aarsleff A/S over de næste godt tre år skal etablere ca. 5,4 km stendæmning, der udgør den sidste del af omkredsen af Lynetteholm. Hertil kommer godt 1,7 kilometer stendæmning til etablering af Lynetteholms kystlandskab.

Det samlede anlægsprojekt vil i fremtiden bidrage til stormflodssikringen af København og sikre, at København også i fremtiden får plads til de mange tons overskudsjord, som årligt kommer fra udbygning af byens skoler, boliger, skybrudssikring m.v.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*