Amager Fælled Venner er sure over arbejdet med Fælledby fortsætter

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Selvom der kun skal bygges på 5,3% af Amager Fælled, der blandt andet blev udgjort af en parkeringsplads og selve vandrehjemmet – samt sletten bag – så får projektet fortsat Amager Fælled Venner.
“Fælledby kaster sig nu hovedkulds ind i yderligere ødelæggelser af naturen på Amager Fælled efter en afgørelse fra Landsretten ophæver byggestoppet mens hovedretssagen pågår. Men når Københavns Byret i efteråret fælder dom i hovedretssagen kan byggeriet igen blive mødt med et pålæg om byggestop”, siger foreningen således i en pressemeddelelse.

”Det er økonomisk set dybt uansvarligt at fortsætte arbejdet eftersom VVM-tilladelsen og Lokalplanen er vaklende og fortsat kan omstødes af Københavns Byret”, siger Knud Erik Hansen, talsmand for Amager Fælleds Venner.
Der kører lige nu flere parallelle sager, hvor Amager Fælleds Venner er part. I byretten skal det i september og oktober afgøres om Københavns Kommunes VVM-tilladelse og lokalplan er ulovlig, og hvis foreningen vinder denne sag, så skal processen med VVM og lokalplan gå om. Imens skal byggeriet stoppe.
Amager Fælleds Venner har også bedt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at kære afgørelsen om ophævelse af byggestoppet til Højesteret mens hovedretssagen kører i byretten. Der har været to byggestop. Det seneste løb fra december 2022 indtil maj 2023 og begge er ophævet af retten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*