Arkæologer gravede og gravede i København… og her er hvad de fandt

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvert år rykker arkæologerne på Københavns Museum ud på talrige arkæologiske udgravninger og forundersøgelser i København og på Frederiksberg – i 2022 i alt 61 steder, bl.a. også på Rådhuspladsen og i Amaliegade.

.

Vi har samlet Københavns Museums arkæologiske graveaktiviteter fra det år, der er gået, i en kort oversigt. I 2022 lå mange undersøgelser ligesom året før i Københavns centrum, men der er også foretaget en del overvågninger uden for bykernen, hvilket har øget vores kendskab til både bro- og yderkvartererne, Frederiksberg og Amager.

Blandt årets udgravninger fremhæves undersøgelsen fraAmaliegade med mange fund, bl.a. et 1700-tals emblem, udgravningen ved Dragespringvandet på Rådhuspladsen, hvor både noget af Københavns gamle befæstning og talrige fund så dagens lys, og ikke mindst fundet af rester af jernalderhuse ved Nørre Fælled Skole. Museets arkæologer har været i felten på 61 forskellige sager i løbet af året. Antallet er dermed landet på stort set samme niveau som i 2021.

Udgravningerne og forundersøgelserne er sket over store dele af København, læs mere her:
Arkæologiske Undersøgelser i København 2022 her.

Hvis du selv vil se arkæologiske fund: I Arkæologisk Værksted kommer der hele tiden nye fund ind fra aktuelle udgravninger. Værkstedet er åbent hver weekend kl. 12-16, læs mere her: Det nye Arkæologisk Værksted | Københavns Museum (kk.dk)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*