Pensionskasse vil bygge på DRs parkeringsplads

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er et helt nyt byggeri på vej i Ørestad. Det er AP Pensions ejendomsselskab, der vil bygge en parkeringskælder og samtidig bygge private udlejningsboliger, almene boliger og en daginstitution. Og så skal det hele forsøge at trække fælleden med ind i byggeriet.

.

DR har gennemført en konkurrence om at etablere parkering i konstruktion med henblik på at fjerne de eksisterende overfladeparkeringspladser foran Koncerthuset og AP Ejendomme skal gennemføre projektet.

Af projektmaterialet fremgår det, at det skal være en ”meget attraktiv parkerings-oplevelse og ankomst til Koncerthuset” og samtidig vil man bruge elementer fra Koncerthuset til at give parkeringskælderen et element af genkendelse. Samtidig vil man integrere lys udefra gennem åbninger, hvor grønne træer og åbne ramper skal give et mere naturligt indeklima, som mindsker følelsen af at befinde sig under jorden.

Selve byggerierne har AP Ejendomme forsøgt at gøre grønne og på den måde lave en blødere overgang mellem den grønne fælles og det noget massive koncerthus.

Således står der i det foreløbige materiale at ”vegetationen fra Amager Fælleden trækkes ind gennem bebyggelsen, hvor de grønne korridorer skaber læ og biodivers sammenhæng mellem fælleden og byen”. Under metroen vil mindre grønne områder som svarer til nogle af de grønne områder, som allerede er i nærheden af landskabskanalen.

Planlæggerne satser på, at det vil give en oplevelse af lidt af Amager Fælled frem mod Koncerthuset, hvor planter, træer og terrænet vil give en mere grøn oplevelser i stedet en ren boligbebyggelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*