København har fået en ny bro, som du ikke kan bruge før til sommer

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Som en del af udbygningen har København i denne uge fået en ny bro. I fremtiden skal den forbinde Svanemølleholm og Trælastholm og løber han over en del af havnen, som i øjeblikket er tørlagt.

.

I Nordhavn udvikles fremtidens bydel med hastige skridt. Her bliver gamle, udtjente industriområder omdannet til en ny og moderne bydel bygget på holme og opdelt af kanaler. Og tirsdag den 21. februar blev der taget endnu et stort skridt i Nordhavns udvikling, da en ny bro blev løftet på plads. Det skriver By & Havn i deres nyhedsbrev.

Broen, der er en del af Sundkrogsgade, fører hen over en kommende kanal og skal forbinde bykvartererne Svanemølleholm og Trælastholm.

Broen ankom til Nordhavn i fire separate stålbroer – to dobbeltrettede vejbroer og to cykel- og gangbroer, og her blev hver af de fire broelementer, der tilsammen vejer cirka 300 tons, løftet på plads af to store mobilkraner.

Hele anlægsafdelingen var mødt op for at følge det spektakulære arbejde, og de to medarbejdere, der især har arbejdet med broen, berettede, at de havde haft svært ved at sove om natten af ren spænding.

Hans Vasehus, der er havnebygmester og anlægschef i By & Havn, glæder sig over, at broen er på plads.

“Jeg er glad og stolt over, at vi nu har fået de fire broelementer godt på plads. Broen markerer en vigtig milepæl i Nordhavns udvikling og er et afgørende stykke infrastruktur, som alle biler, der kommer sydfra igennem Nordhavn, vil komme til at bruge i fremtiden”, siger Hans Vasehus.

Den nye bro bliver en del af Sundkrogsgade, som forventes at være klar i sommeren 2023. Du kan se en video fra da broen blev løftet på plads her.

.

Sådan blev broerne kranet på plads:

  • Der blev brugt to store mobilkraner til at hejse broerne på plads.
  • Hver mobilkran blev placeret på en stor gruspude med træmadrasser og tykke jernplader til kranens støtteben, så de stod stabilt og kunne klare trykket fra løftet.
  • Kanalen under broen er endnu ikke færdigudgravet, men der er gravet ca. 1,8 meter ned, så der kunne foretages broarbejde under broen.

.

Broen i tal:

  • Broen består af 2 vejbroer, der hver vejer 97 ton og to stibroer, der hver vejer 56 ton.
  • førerrør, rækværk og bæringer får den samlede bro en vægt på 337 ton.
  • Broen er 32,5 meter bred og 21,5 meter lang.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*