Borgere vil have et grønt, energirigtigt Lynetteholm med boliger til at betale

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Over 5.000 københavnere deltog i Københavns Kommune borgerdialog i efteråret 2022 og gav input til den videre udvikling af Lynetteholm. Deres input er nu overleveret til politikerne i Økonomiudvalget.

.

Københavnerne prioriterer boliger, der er til at betale, grønne områder og grøn energi højt, når Lynetteholm skal udvikles. Det viser resultaterne af en omfattende borgerdialog, som Københavns Kommune har gennemført fra september til december 2022.

Gennem en række aktiviteter rundt i alle Københavns bydele, ved et borgermøde og via en online survey har københavnerne haft mulighed for at give deres input, visioner og idéer til den videre udvikling af den nye bydel.

”Vi skal udvikle byen sammen med københavnerne. Derfor er jeg rigtig glad for, at så mange mennesker har givet sig tid til at deltage i borgerdialogen og givet deres input og idéer til udviklingen af Lynetteholm. Og så er jeg ikke mindst glad for at se, at københavnerne har bæredygtighed og det grønne København øverst på dagsordenen, når vi skal udvikle den nye bydel”, siger Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc.).

Det har i borgerdialogen også været muligt at tilkendegive sin bekymring og kritik af projektet.

”Da jeg tiltrådte som overborgmester, gik jeg ind til det her projekt med en klar vision om, at vi skulle tage københavnernes spørgsmål og bekymringer langt mere alvorligt. Vi har haft og har stadig en opgave i at blive bedre til at forklare, hvorfor København har brug for Lynetteholm, øge dialogen og svare på de bekymringer, der er om både stormflodssikring og anlægget af den nye bydel,” siger hun.

Københavnernes tilbagemeldinger og input er samlet i en rapport, som er givet videre til politikerne i Økonomiudvalget for på den måde at kunne indgå i det videre arbejde med Lynetteholm.

Derudover vil resultatet af borgerdialogen blive inddraget i arbejdet med Kommuneplanstrategi 2023 og Kommuneplan 2024. Rapporten, der opsamler resultaterne af Københavns Kommunes borgerdialog, ligger her: www.lynetteholm.kk.dk Her vil resultaterne fra den online survey også være tilgængelige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*