Borgersamling om Lynetteholm fortsætter

Borgersamlingen om Lynetteholm. Foto: Borgersamlingen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

På lørdag starter Borgersamlingen om Lynetteholm op på sidste del af arbejdet, der afsluttes til sommer. Tidligere chefredaktør for Zetland, Ida Ebbensgaard, tiltræder som ny forperson for borgersamlingens Advisory Board, mens førende international ekspert i borgersamlinger og dansk professor i byplanlægning også skal støtte borgersamlingens arbejde. Det skriver By & Havn i et nyhedsbrev.

.

Formålet for Borgersamlingen er at give et bud på hvordan Lynetteholm kan blive en bydel med en bæredygtig udvikling for mennesker, natur og miljø i hovedstadsområdet.

Til mødet har man samlet en række eksterne eksperter, der samme med Ingvar Sejr Hansen, udviklingsdirektør i By & Havn, sætter fokus på muligheder og processen samt hvad der skal ske i de kommende år, før politikerne skal tage endelig stilling til at udvikle en ny bydel på Lynetteholm.

.

Nye ansigter omkring borgersamlingen

Ida Ebbensgaard, der er tidligere chefredaktør på Zetland, indtræder som ny forperson for Borgersamlingens advisory board. Hun afløser Christian Friis Bach, der var forperson i første fase, og som har valgt at fokusere på sine pligter i Folketinget. Advisory boardet skal sikre uafhængighed frem til, at borgersamlingens endelige anbefalinger overdrages til politikere og borgere.

”Lynetteholm er Danmarks største anlægsprojekt. En så stor beslutning kræver en god og nuanceret debat i medier og mellem mennesker. Her er borgersamlinger en rigtig god løsning. Allerede nu kan vi se politikernes opmærksomhed på de første delanbefalinger. Borgersamlingens arbejde vil komme os alle til gode i årtier frem i tiden. Jeg vil stå skildvagt for, at medlemmerne kan arbejde frit, balanceret og uforstyrret”, siger Ida Ebbensgaard, Forperson for Borgersamlingens advisory board, i nyhedsbrevet.

.

Man kan læse mere om borgersamlingen her: Borgersamling

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*