Borgmester Jens-Kristian Lütken bliver Venstres spidskandidat i København

Foto: Hasse Ferrold
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

København er blevet en kommune uden socialdemokratisk magtmonopol, og derfor er overborgmesterposten indenfor rækkevidde, lyder det fra Venstres spidskandidat i hovedstaden.

.

Venstres medlemmer har her til aften ved et opstillingsmøde på Islands Brygge kåret den 41-årige Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken til partiets spidskandidat til næste kommunalvalg i november 2025

”Jeg er utrolig glad og ydmyg over for den tillidserklæring. Nu går arbejdet i gang med at sætte en ny og tydelig retning for København, som skal være verdens bedste by at leve i Venstre er et parti, der ikke er bange for forandringer. Vi vil gerne udvikle København med flere ejerboliger, metro til hele København inklusiv både Brønshøj/Husum, Valby og Malmø og mere frit valg, eksempelvis i form af friplejehjem i alle bydele. København skal være en endnu bedre by for børnefamilier, som ikke skal køre tværs gennem byen efter institutioner. København skal være i front på bæredygtighed, og vi skal bekæmpe støj, forurening og trængsel ved at bygge en havnetunnel, og gøre København til den by i EU, hvor det er lettest at have el-bil og overdække motorvejene og stationer – ikke ved at forbyde biler”, siger Jens-Kristian Lütken.

.

Det socialdemokratiske magtmonopol blev brudt på den nye borgmesters kontor

Selvom de borgerlige partier ved sidste valg kun lykkedes med at erobre to blå borgmesterposter ud af syv, så er Venstres førstemand i hovedstaden fortrøstningsfuld. For kort tid efter han var blevet borgmester sidste år, var han med til at bryde 100 års socialdemokratisk monopol på magten, da der blev indgået et historisk budgetforlig udenom Socialdemokraterne.

”Det socialdemokratiske magtmonopol blev for alvor brudt, da det sidste år på mit kontor lykkedes at indgå et budgetforlig udenom Socialdemokraterne. Det var det endelige skridt til at København, nu er en kommune, hvor et parti ikke har førsteretten til overborgmesterposten. Dét ansvar er jeg klar til at påtage mig. Men indtil da er der mange andre ting, som er mindst lige så vigtige som stoleleg på valgnatten. Venstre er altid klar til at tage ansvar og få det maksimale ud af vores mandater”, siger Jens-Kristian Lütken.

”Jens-Kristian overtog borgmesterposten kort inde i perioden, og trådte til med solid erfaring fra ni år i Borgerrepræsentationen kombineret med liberal nytænkning og en markant tilgang til, at København skal være bedste by at leve i. Derfor er jeg rigtig glad for, at Jens-Kristian Lütken nu står i spidsen til næste kommunalvalg. Venstre har et stærkt hold i København, og jeg tror ikke, man finder en byrådsgruppe i landet, som markerer sig mere end vores. Venstres gruppe sprudler af optimisme, og med Jens-Kristian Lütken som spidskandidat er vi svære at komme udenom på rådhuset”, siger Kristian Nielsen, formand for Venstre i København.

.

Skattelettelser

Jens-Kristian Lütken har det første år skabt resultater i form af at sikre skattelettelser, igangsættelse af planerne om overdækning af Øresundsmotorvejen og Helsingørmotorvejen samt løft af hjælpen til udsatte unge. Derudover har beskæftigelses- og integrationsborgmesteren markeret sig vedrørende Ukraine – et land som han har besøgt mere end 20 gange, bl.a. som valgobservatør, og senest da København underskrev venskabsbyaftalen med Kyiv. Lütken overtog sidste år posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester samtidig med, at tusindvis af ukrainere ankom til Danmark.

Jens-Kristian Lütken er 41 år gammel og har været medlem af Borgerrepræsentationen siden 2014. Han bor sammen med Louise og sammen har de Edvard og Alfred på hhv. 6 og 4 år. Lütken er derudover landsformand for Europabevægelsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*