Rekord stort budgetforlig i København på plads

Foto: Anne Marie Korup
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er indgået budgetaftale på Københavns Rådhus med det største budget nogensinde

.

Budgettet er indgået mellem Socialdemokraterne, Konservative, Venstre, Det radikale Venstre, SF, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Enhedslisten og Alternativet ikke med i Københavns budget for 2024.
Budgetaftalen ”Ansvar for Københavns fremtid I” fordeler i omegn af seks milliarder kroner. Hovedparten bruges på velfærden – særligt børn og socialt udsatte.
.

Udbygning af byen

Det er store ambitioner, der både kræver indsatser nu og her og langsigtede beslutninger, som skal leveres i takt med, at flere flytter til København.

Samtidig fortsætter partierne udbygningen af Lynetteholmen og dermed også udbygning af metroen. Det betyder blandt andet at der kommer metrostation på Islands Brygge. Samtidig kommer fire nye idrætsanlæg og en ny skole. Sidst nævnte i Nordhavn.

.

Skatteflygtninge er velkomne i København

Selvom der bruges rekord mange penge, så opkræver kommunen pt flere penge end kommunen må bruge. Derfor sænkes skatten igen med 0,1 procent. Det fik Venstres borgmester Jens-Kristian Lütken til at joke med at borgerne på Frederiksberg er velkommen i København hvor man nu har landets 3. laveste skat. Partierne er enige om, at vejen til at løse Københavns mange og store udfordringer er et bredt samarbejde mellem de partier på Københavns Rådhus, som ønsker at tage ansvar og fortsætte udviklingen af byen.
Med budget 2024 går partierne i gang med at prioritere 6,3 mia. kr. til mere metro og udbygningen af infrastruktur i København frem mod 2035. Aftalen udbygger den københavnske infrastruktur på Refshaleøen og Lynetteholm, og den gør København til en endnu bedre cykelby med flere sikre skoleveje, vejkryds og cykelstier.
Historien opdateres…….

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*