DEBAT: Lynetteholmpartierne i København vælger hockeystav fremfor klimahandling nu!

Line Barfod. Enhedslisten. Foto: Folketinget.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT af teknik- og miljøborgmester Line Barfod, Enhedslisten

Lynetteholmpartierne har indgået en budgetaftale, der på ingen måde løser de store klimaudfordringer, København står overfor. Lynetteholmpartierne vælger i stedet at benytte sig af den berygtede hockeystav og skyder klimahandlingerne til fremtiden.

Hvis vi for alvor skal have mindsket CO2-udledningen i København, så skal vi reducere biltrafikken. Desværre er Lynetteholmpartierne fast besluttet på at frede bilerne.

Vi skal have reduceret biltrafikken, alt er andet er for uambitiøst på klimaet vegne. Lynetteholmpartierne vælger endnu engang at skyde klimahandlingen til fremtiden. Vi har i København allerede opgivet at nå vores klimamål for 2025, og hvis biltrafikken ikke bliver reduceret, så når vi det heller ikke i 2035.

Lynetteholmpartiernes eget klimabudget har deres samlede klimapakke en effekt med reduktion af CO2 på 89 ton. Hvorimod budgettet som vi i Enhedslisten sidste år var med til havde en effekt med reduktion på ca 12.800 ton. Hvis København skal være en grøn foregangsby, så skal vi være langt mere ambitiøse på klimaet vegne. Det mener vi i Enhedslisten, at vi skylder vi københavnerne.

.

Kurven skal knækkes

Socialområdet har med aftalen fået en redningskrans, da store dele af det økonomiske underskud er blevet dækket. Men selvom redningskransen er med til at holde socialområdet oven vande, så indeholder budgetaftalen ikke de nødvendige investeringer i de tidlige indsatser.

Hvis vi skal have knækket kurven ved vi, at det er de forebyggende indsatser, der virker. Så det ærgrer mig ufatteligt meget, at de ikke har valgt at investere i dem, så de borgere der har brug for vores hjælp, kan få den meget tidligere.

Enhedslisten kommer fortsat til at have masser af indflydelse, selvom de ikke bliver en del af dette års budgetaftale

Selvom Lyntteholmpartierne har ønsket at lave et budget uden om os, vil vi stadig kæmpe for et grønnere København. Vi vil stadig arbejde for de mest udsatte borgere i vores by. Og vi vil stadig slås for, at København skal være en by for alle, ikke for de få.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*