Bydele af muld og græs i stedet for asfalt og cement: Ny udstilling viser nye CO2-venlige veje for byggebranchen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Gå på opdagelse i fremtidens materialer og metoder, der kan bane vejen for et byggeri på planetens præmisser. Dansk Arkitektur Center alle inden for i udstillingen Changing Our Footprint, når den globale tegnestue Henning Larsen viser deres bud på, hvordan man lykkes med at skabe en bæredygtig omstilling af arkitekturen. Det skriver DAC i en pressemeddelelse.

.

Udstillingen rejser spørgsmålet om, hvordan fremtidens klimavenlige arkitektur ser ud: Skal vi vænne os til at bo i huse af halm? Vil der skyde nye bydele op, som er bygget af muld og græs i stedet for asfalt og cement? Hvordan arbejder arkitekter med biodiversitet på forskellige skalatrin? Og er fortidens byggemetoder fremtidens redning?

Det byggede miljø står for op til 40 procent af CO2-udledningen på verdensplan. Med en klimakrise som i dag, er det er mere afgørende end nogensinde før, at alle i byggeriet kigger i en anden retning end hidtil. Hvis byggebranchen skal tage sit ansvar alvorligt, kræver det et skift i perspektivet, så der bygges på klodens præmisser i stedet for menneskets.

.

Indblik i fremtidens byggeri

Med udstillingen Changing Our Footprint får gæster i Dansk Arkitektur Center et håndgribeligt indblik i arkitektens rejse mod et fremtidigt byggeri, som må og skal være mere klimavenligt end i dag, hvis der skal gøres forhåbninger om at nå FN’s verdensmål.

Bag udstillingen står Henning Larsen – en global tegnestue med arkitektoniske perler verden over. I dag designes en stor del af Henning Larsens projekter af biogene materialer, og arkitektvirksomheden har næsten 400.000 kvadratmeter træbyggeri på vej i Europa alene.

.

Hvad fylder et kilo CO2?

Changing Our Footprint giver en indsigt i arkitekturens verden og håb for fremtidens byggeri. I udstillingen ruller arkitekterne skitsepapiret ud og giver et kig ind i deres systematiske arbejde med research og skalérbare, klimavenlige løsninger.

Det er fra små, biogene projekter som Feldballe Friskole, en lille skole på Djursland, til enorme byggerier som et nyt logistiskcenter i træ, der batter i stor skala.

Alle projekter udvikles gradvist gennem undersøgelser af nye materialer, metoder og forskning. Alt sammen små skridt på vejen mod den grønne omstilling af byggeriet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*