Kommunen satser på renoveringen af Bryggebroen bliver færdig i november

Bryggebroen er flere steder udsat for tydelige rustskader, der dog ikke påvirker sikkerheden på broen. Foto: Jesper Schou Hansen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Den skulle egentlig have været renoveret færdig allerede i sommers. Men vejret artede sig ikke. Og trods en rekord våd november, så håber forvaltningen at et par dagens tørvejr, kan få det sidste arbejde afsluttet her i november.

.

Belægningen var slidt i stykker adskillige steder. Malingen var skaldet af. Rustpletterne var mildest talt markante. Den 17 år gamle Bryggebro var absolut ikke i topform – selvom der ikke var nogen fare for sikkerheden.

Derfor blev der allerede i 2021 barslet med, at broen skulle have en overhaling. Men forvaltningen udskød planerne, for der var mere brug for pengene andre steder. Men i 2023 skulle det så være.

Men tempoet har været sløvt. Det erkender Teknik- og Miljøforvaltningen, der har sendt Lokalavisen Havnefronten en skriftlig udtalelse:

”Teknik- og Miljøforvaltningen havde en forventning om, at projektet ville være afsluttet sidst i september måned. En del af projektet indebar blandt andet, at kunststofbelægningen på gangareal og cykelbane skulle helt eller delvis udskiftes. Desværre har vådt sommer- og efterårsvejr medført lange perioder, hvor arbejdet har været sat på pause. Det skyldes, at udlægning af ny kunststofbelægning kræver tørt vejr”, skriver forvaltningen.

.

Rekord våd november

Og at det har været vådt bekræfter Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Eksempelvis blev torsdag i sidste uge den vådeste november dag nogensinde siden man startede med at måle i 1874.

Det så ikke meget bedre ud i oktober. Det blev en af de vådeste oktober måneder i 150 år – faktisk en af de 5 vådeste.

Nu håber Københavns Kommune så på lidt ophold i regnvejret.

“Forvaltningen forventer …… at vejret arter sig i de kommende dage og uger, så arbejdet kan blive afsluttet, hvilket anslås at tage i alt fire dage – således at projektet kan afsluttes i november måned”, siger Teknik- og Miljøforvaltningen til Lokalavisen Havnefronten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*