Christianshavns Lokaludvalg ønsker turistskat i København

Foto: Hasse Ferrold / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Kommunen bør undersøge muligheden for at indføre en turistskat. Det mener man hos Christianshavns Lokaludvalg, der med en ny skat vil sikre bæredygtig turisme og forhindre overturisme.

.

Med bl.a. den kommende kommuneplanstrategi og erhvervsstrategi er kommunen i gang med at se på, hvordan der sikres en mere bæredygtig turisme i København. Det er positivt, men det ikke konkret nok, mener lokaludvalget.

“Vores opfattelse er, at turismen stadig er stigende i Indre By og på Christianshavn, og at det præger hverdagslivet negativt. Vi efterlyser derfor mere konkrete og håndfaste initiativer til at dæmme op for følgerne af overturisme, og vi foreslår, at kommunen undersøger mulighederne for at indføre turistskat i København som en konkret løsning.”, skriver lokaludvalget i et nyhedsbrev.

Her argumenterer de for, at en turistskat i København kan være en måde at regulere og forhindre overturisme og samtidig reducere de negative virkninger af turismen.

.

Finansieringkilde til rengøring og vedligehold

“Turistskatten skal være med til at finansiere tjenester og faciliteter, såsom rengøring og vedligeholdelse af gader, pladser og parker – og således være med til at modvirke en nedslidning af byen”, skriver udvalget.

Flere byer og regioner i Europa opkræver allerede en turistskat, heriblandt hovedstæder som fx Prag, Rom og Berlin. Kommunen bør derfor kunne hente inspiration og erfaring fra disse lande, samt se på deres praksis og administrative metoder i en undersøgelse af en potentiel turistskat i København.

Såfremt en turistskat i København indføres, mener lokaludvalget, at man skal have borgerdialog om emnet og at Borgerrepræsentationen herudfra skal fastsætte reglerne.

.

Turistskat

  • En turistskat er en afgift, der opkræves af overnattende turister på overnatningsstedet.
  • Turistskatten opkræves typisk pr. person, pr. nat eller som en procentdel af værelsesprisen.
  • Turistskattens størrelse varierer fra by til by og afhænger ofte af overnatningsstedets antal stjerner og beliggenhed, men ligger typisk mellem 0,40 og 2,50 euro pr. nat.
  • Turistskatten fastsættes og administreres af kommunen.
  • Ofte går turistskatten til udvikling af turistområdet eller er øremærket specifikke områder i kommunen, såsom miljø, kulturarv og sociale formål.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*