DEBAT: Det er gået helt agurk med CO2 hysteriet i København

Finn Rudaizky. Foto: Viroj Jienwatcharamongkhol / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT af Finn Rudaizky, Dansk Folkeparti
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation
Dansk Folkeparti støtter alle vedtagelser i såvel Folketinget som i Københavns Borgerrepræsentation om reduktion af CO2. Ingen tvivl om det. Men, det skal selvfølgelig være reduktioner som er fornuftige, reelle og ikke kun symbolpolitik.
Det er virkelig tåbeligt, det som et flertal af politikere i Borgerrepræsentationens børne- og ungdomsudvalg nu har gang i. Om få dage vil de, under sloganet, at ville sikre “CO2-venlige måltider på skole- og institutionsområdet”, tillade, at, “rødt kød i form af okse-, kalve- og lammekød skal udelukkes fra måltider, der serveres i Københavns skoler og institutioner for at mindske klimabelastningen fra offentlige måltider”.
.

Det er kun 0,6% vi taler om af indkøbene

I den nuværende mad- og måltidsstrategi, er det en målsætning, at fremme bæredygtige og miljøvenlige måltider. Men, det er gået helt agurk. Okse-, kalve- og lammekød udgør kun 0,6% af de fødevarer, der indkøbes i kommunen. Så at fjerne det, har absolut ingen indflydelse på klimaet.
Det er ren symbolpolitik, der går ud over københavnerne. Og det er desværre endnu et eksempel på, at selvgode politikere i klimaets navn moraliserer og vil gøre sig til dommer over, hvordan andre skal leve deres liv.
Det er mig ganske ubegribeligt, at Det konservative Folkeparti, støtter et sådant distanceblænder forslag.
I Dansk Folkeparti mener vi, at vi skal lade familierne og de enkelte institutioner beslutte, hvad der skal være på menuen.
Det er og skal ikke være en opgave for politikerne, at fortælle skolebørn og andre borgere, hvad de bør spise. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*