De svenske turister søger igen mod Danmark

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Ifølge færgerederiet Stena Line, der driver færgeruten mellem Danmark og Sverige, vender de svenske turister nu igen deres øjne mod Danmark. Det sker efter at de svenske gæster har skulle vende sig til en langt lavere købekraft som følge af den billige svenske krone.

.

Hos færgerederiet oplever man lige nu et opsving i svenske bookinger på ruten mod Frederikshavn. Sammenlignet med sidste år har Stena Line en stigning i antallet af bookinger på 29 procent, og for første gang siden 2019 er mange af sommerens afgange fuldt bookede.

Den lave svenske kronekurs har fået mange danskere til at tage på ferie i Sverige. Omvendt har det også sat en hæmsko for tilstrømningen af turister flere steder i Danmark, men nu er der gode nyheder til de byer, som har savnet de svenske gæster.

.

Mange danskere – få svenskere

”Vi oplever en stor interesse for ruten Frederikshavn-Gøteborg. På grund af den lave kurs på den svenske krone har vi haft et højt antal danskere på ruten over en længere periode. Dét, vi kan se nu, er, at også svenskerne er begyndt at booke rejser over Kattegat. Den markante stigning i antallet af svenske gæster kan skyldes, at mange har været tøvende med at bestille ferie og derfor først booker nu”, siger Ulf Staff, Travel Commercial Manager hos Stena Line

En undersøgelse gennemført af Göteborg & Co viser, at 50 procent af svenskerne ønsker at tage på flere dagsudflugter. En tendens, som de aktuelle bookingtal hos Stena Line støtter op omkring.

Stena Line har flere daglige afgange i begge retninger mellem Frederikshavn og Gøteborg, hvor færgeoverfarten tager 3 timer og 20 minutter. Alle færger på ruten har restaurant, legeområder og butikker ombord samt mulighed for at medbringe bil og cykel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*