DEBAT: Psykiatriske patienter lades i stikken kun fordi det er sommer

copyright Henrik Sørensen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT Af Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden
I Region Hovedstaden’s social- og psykiatriudvalg stemte et politisk flertal,  A, B, F og Ø den 26/4-23, for total sommerferielukning i ugerne 29 og 30 af Psykiatrisk Center Sct. Hans, afdeling M.
Det medførte, at bl.a. psykiatriske patienter med dobbeltdiagnoser, blev “udskrevet”, på grund af personalets ferie.
Regionsformand Lars Gaardhøj (S) og psykiatriudvalget’s formand Peter Westermann, garanterede i regionsmødet den 16/5-23, at det ikke ville medføre ulemper for patienterne. Det har nu vist sig, at det modsatte var tilfældet.
Et mindretal bestående af K, V og O, advarede forøvrigt mod eksperimentet, som kun blev vedtaget ved at bøje demokratiet og “glemme” at sætte det til afstemning og på dagsordenen i regionsrådet, som er regionens højeste myndighed.
TV-2 Kosmopol kunne i sin udsendelse 31/7 oplyse, at flere sommer udskrevne, psykiatriske patienter, på grund af nedlukningen, havde fået tilbagefald. Kosmopol oplyste også, at Region Hovedstaden var i gang med en evaluering af forløbet.
Altså: Endnu en skandale undersøgelse, hvor regionen undersøger sig selv.
.

Undersøger sig selv igen og igen

Task-Force undersøgelsen efter Fields-myrderierne var et andet eksempel. Og her gennemhullede retssagen forøvrigt Task-Forcens manglende troværdighed. Dansk Folkeparti vil have stoppet flere af den slags blå-stemplings undersøgelser, hvor man blot frikender sig selv for ansvar. Derfor rejser jeg igen sagen om ferielukningen på Psykiatrisk Center Sct. Hans, afd.M.
Det sker på regionsrådets næste møde den 22/8. Her vil Dansk Folkeparti kræve, at der skabes plads for uafhængig og uvildig tjek af fakta. Forslaget går derfor ud på, at bl.a. Landsforeningen Sind, uafhængige psykiatri organisationer og uafhængige lægefaglige organisationer medvirker. Derudover skal berørte, ansatte personalegrupper inddrages – og gerne anonymt – hvis man som ansat i Region Hovedstaden, ønsker det.
Desuden lægger jeg op til, at den færdige evaluering, f ø r s t  behandles i Regionsrådet  i n d e n   direktion, Regionsformand eller formanden for psykiatriudvalget, konkluderer om evalueringen og det videre forløb omkring totale sommerferielukninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*