El-anlæg til krydstogtsskibe bliver forsinket

Krydstogtsskibe. Foto: Vigdis Winther / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det politiske ønske om at levere grøn og miljørigtig strøm til Københavns mange besøgende krydstogtsskibe er stødt på grund. Et offentlig udbud skal nu gå om.

By & Havn har besluttet at annullere udbuddet på et fremtidigt landstrømsanlæg til krydstogtskibe, som efter planen skal stå færdigt inden udgangen af 2024. Det skyldes, at udbuddets to indkomne tilbud langt overstiger det fastlagte budget for etablering af anlægget. Det skriver By & Havn.

Landstrømsanlæg til krydstogtskibe i Københavns havn skal etableres i et samarbejde mellem Københavns Kommune, By & Havn og Copenhagen Malmø Port (CMP), hvor By & Havn er bygherre på anlægget.

By & Havn har haft en samlet entreprise for et anlæg med i alt fem tilslutningspunkter i udbud – to tilslutninger på Langelinie og tre på krydstogtterminalen på Oceankaj i Ydre Nordhavn.

.

100% over budgettet

Der er kommet to tilbud, som begge overstiger budgettet med mere end 100 %. Derfor har By & Havn meddelt de to tilbudsgivere, at udbuddet annulleres. Den højere pris skyldes bl.a. den generelle prisudvikling og kompleksiteten af udbuddet.

Havnebygmester og anlægschef i By & Havn, Hans Vasehus, fortæller, at By & Havn sammen med partnerne CMP og Københavns Kommune er enige om, at der skal gennemføres et nyt udbud.

”Det er ærgerligt, når et udbud skal gå om, men i dette tilfælde er tilbuddene meget langt fra det forventede, og der er derfor behov for, at vi kigger tingene igennem igen, så vi kan sikre et bedre tilbud og en bedre løsning”, siger havnebygmester og anlægschef, Hans Vasehus, By & Havn.

Københavns Kommune, By & Havn og CMP er nu gået i dialog om, hvordan det kommende udbud kan laves, så man kan komme i gang med anlægsarbejdet og forsyningen af landstrøm til krydstogtsskibe, der anløber København. Det vides endnu ikke, om den aktuelle annullering af udbuddet kommer til at påvirke udrulningen af landstrøm tidsmæssigt.

By & Havn vil afsøge alle muligheder for, at etableringen fortsat kan ske inden for den forventende tidsramme, der er inden udgangen af 2024.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*