En af Danmarks største Have- og Blomsterfestivals åbner lørdag i Tivoli

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Tivoli skruer op for charmen og farverne, når Tivoli Have- og Blomsterfestival vender tilbage med et stort program fyldt med blomstrende installationer og spændende aktiviteter. Under festivalen, der løber fra d. 26. august til d. 10. september, inviteres Tivolis gæster ind i en verden af vild blomsterkunst, haveinspiration og underholdning for hele familien. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

.

Tivoli er kendt for mange ting; koncerter, forlystelser, god mad, teater for blot at nævne nogle få. Under Have- og Blomsterfestivalen er det dog Tivolis smukke haveanlæg, der spiller den ubetingede hovedrolle, når forlystelseshaven i 16 dage bliver fyldt med blomster, planter, vækster og florale kunstværker. Tivolis gæster kan kort sagt opleve et væld af arrangementer, udstillinger og events med blomster, planter og haver som omdrejningspunkt.

.

Events og aktiviteter

Festivalen byder på et stort og varieret program for gæster i alle aldre. Man kan fx opleve workshops om blomsterbinding, papirblomster og japanske blomstertraditioner. For de kunstinteresserede vil der være spektakulære blomsterudstillinger – fx når Marianne Eriksen Scott-Hansen skaber sine betagende kæmpe papirblomster, Holly Flower Studio laver meterhøje blomsterbuer i boblespringvandet, eller Signe kejlbo skaber en udstilling i Pergolaområdet fuld af barndommens botaniske minder. Man kan også opleve Sandra Gutkins kunstværk på Tivolibroen, hvor hun har skabt en himmelhvælving af mange hundrede changerende blomster eller overvære Tivolis Store Blomsterdyst, hvor landets dygtigste blomsterdekoratører dyster om at skabe den smukkeste blomstersky. For gæster med grønne fingre vil der være et festligt marked, hvor man kan købe smukke blomster og haveudstyr til at realisere sine egne havedrømme, ligesom man kan gå på opdagelse i Gardena og Husqvarnas haveuniverser, hvor de demonstrerer produkter og giver tips og tricks.

.

Aktiviteter for børn og børnefamilier

Tivolis Have- og Blomsterfestival har også et væld af sjove aktiviteter og underholdning specielt designet til børn og børnefamilier. Børnene kan deltage i workshops med perlemagi og Lego-blomster, ligesom de kan få lov til at røre og smage på haven. Der vil også være mulighed for at børnene kan være med til at bygge spændende huler. Og så er der smuk ansigtsmaling, blomsterbanko med Mette Blomsterberg og Folkehuset Absalon og en spændende labyrint bygget af fund fra den vilde natur skabt af Johnny Haugaard (Johnny the Flowerman) sammen med frivillige fra hele landet.

.

Stor interesse

”Have og blomster er en central del af Tivolis DNA, og der er ingen tvivl om, at vores haveanlæg er noget af det, gæsterne kommer tilbage efter år efter år. Jeg mærker dagligt den interesse, som mange af Tivolis gæster har for vores have og blomster, og Have- og Blomsterfestivalen er blevet taget rigtig godt imod. Jeg glæder mig til dette års festival, hvor jeg synes, vi kommer vidt omkring i have- og blomsteruniverset med alt fra smagning, dekoration og hulebygning til træudskæring og spektakulære blomsterinstallationer. Jeg håber, at vores mange have- og blomsterinteresserede gæster vil blive imponerede, og at de kan finde inspiration til deres egne have- eller altanprojekter”, siger Chefgartner, Tom Knudsen fra Tivoli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*