Kulturhavn Festival: En festival er et eksperimentarium, hvor vi prøver drømme af

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Et nyt havneområde som Teglholmen rummer uanede muligheder for kulturoplevelser. Det vil folkene bag Kulturhavn Festival vise, når de i weekenden inviterer alle til at opleve et væld af aktiviteter, som giver et nyt syn på havn og hav.

.

Lørdag indtager Kulturhavn Festival Teglholmen med en masse forskellige aktiviteter og events. Målet er at fejre Københavns havn og åbne publikums øjne for, hvad man kan lave på og omkring byens kaje.

“Havnen er en kæmpestor del af Københavns identitet og spiller en vigtig rolle i mange menneskers måde at bruge byen på. Den forbinder København og byder på mange muligheder for at få nogle anderledes kulturelle oplevelser. Det er dét, vi gerne vil fejre med Kulturhavn Festival“, fortæller Esther Jexen Dall, som er projektleder på Kulturhavn Festival.

.

Oplev noget nyt og uventet

For at få så mange forskellige perspektiver på havnen som muligt, inviterede Kulturhavn Festival i foråret byens foreninger, kulturskabere, ildsjæle og kunstnere til et Open Call. Her kunne de byde ind med aktiviteter og events med havnen, havet eller vandet som omdrejningspunkt. Det har ifølge arrangørerne af festivalen givet et sammensurium af indtryk, som afspejler, hvordan havnen er blevet brugt gennem tiden og kan bruges i dag.

“Vi vil gerne inspirere til nye oplevelser i havnen og lade folk gøre nogle ting, de ikke normalt kan i havneområderne. Publikum må gerne opleve noget, de ikke havde forventet og måske gå fra festivalen berørte eller med en ny forbindelse til havnen og vandet”, forklarer Esther Jexen Dall.

Som eksempel nævner hun en kunstfilm, der giver et indblik i livet under havoverfladen i havnen. Der er bl.a. også mulighed for at dyrke yoga på vandet, opleve performances og undersøge tangs egenskaber.

“En festival kan bruges som et eksperimentarium, hvor vi prøver nogle drømme af i forhold til kulturlivet. Måske er nogle af aktiviteterne bare midlertidige, måske kan vi sætte nogle ringe i vandet, som spreder sig, når vi er væk igen”, siger Esther Jexen Dall.

.

Skjulte perler i de nye bydele

Det er 22. gang, Kulturhavn Festival finder sted. Festivalen har altid haft fokus på at skabe kulturelle oplevelser i nye københavnske bydele omkring havnen. Efter at have holdt til i den indre del af havnen og området ved Islands Brygge i flere år, er festivalen nu rykket til nyere byområder, som er i gang med at blive etableret. I år indtager Kulturhavn Festival Teglholm Brygge lørdag d. 26. august og Orientkaj søndag den 27. august.

Selvom Kulturhavn Festival koncentrerer sig om to områder i den store havn, afspejler placeringerne ifølge Esther Jexen Dall også, at festivalen ønsker at favne den fysiske bredde i havnen.

Programansvarlig Line Hørlück Eriksen fortæller, at festivalpladserne og byrummet omkring spiller en stor rolle og derfor er placeringen ikke tilfældig.

“Teglholmen og Orientkaj er to steder i havnen, som er i rivende udvikling og det er spændende for os at vise, hvad man kan bruge de her byrum til, mens de er i gang med at tage form”, forklarer Line Hørlück Eriksen.

Hun fremhæver havnebadet ved Teglholmen som et naturligt dragende centrum med stort potentiale:

“Teglholm Brygge er et sted, der fungerer supergodt, men måske er der ikke så mange andre end beboerne, der kender til det. Det er et fedt byrum, hvor der er meget lokalt liv. I det hele taget rummer de nye havneområder skjulte perler, når det kommer til at lave kulturliv. Det vil vi gerne vise”, slutter hun.

 

Kulturhavn Festival finder sted den 26.-27. august. Der er fri entré. 
Find program og mere information på www.kulturhavn.kk.dk og følg med på Facebook og Instagram.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*