Et anerledes teaterstykke i Nordhavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Out of The Blue er en stedsspecifik teaterforestilling på Nordhavn, som kombinerer interaktion, intime fortællinger og unikke lokationer for at skabe uforglemmelige minder fra havnen. Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

.

Sandra, den lokale ejendomsmægler, ønsker at tage publikummet med på en guidet tur i Nordhavn for at vise dens unikke havnefront arkitektur, fantastiske udsigt og luksuriøse faciliteter. Men Sandras historie om havnen er ikke den eneste – der er mange andre, der venter på at blive fortalt. Turen bliver afbrudt af forskellige lokale karakterer, der afslører deres ufortalte historier om havnen. Alle nævner “Ariene” – en fantasifigur som de skal sige farvel til samme aften. Hvad vil der ske, når hun forlader havnen? Hvem skal de lokale beboere i havnen orientere sig imod? Og når hun er væk, hvad vil havnen så blive til? – Om et år? – Eller om hundrede år?

.
Mangfoldige perspektiver af havnen

Karaktererne, forholdene, tankerne og følelserne omkring havnelivet er inspireret af virkelige oplevelser fra ikke-skuespillere, der har deltaget i workshops og samtaler med Assemble Theatre Collective siden 2021.

De ca. 50 frivillige beboere repræsenterer mangfoldige perspektiver og relationer til havnen -både dem der er vokset op dér, og dem, der er flyttet ind fornyligt, og også folk der bor på vandet eller har det som en del af deres daglige arbejde.

Herfra har instruktør Carol Hayes og dramatiker Katinka Hurvig Møller skrevet et manuskript, som tager udgangspunkt i – og er en hyldest til – de forskellige menneskers oplevelser med havnen i centrum.

.
Sjælen af Nordhavn

Teaterstykket fejrer Nordhavns skiftende landskaber. Publikum møder i Orientkaj og går langs vandet, fra det nyudviklede Århusgadekvarter og vandrer mod nord, mod den stadig uændrede Skudehavn. Hver karakter og hver scene har deres egen lokation med en unik stemning og tilknytning til havnen. Mens publikum bevæger sig rundt mellem scenerne, vil de opleves af mystiske og teatralske øjeblikke, som har en legende relation til vandet og som måske, måske ikke, eksisterer i virkeligheden. Fra talende måger til solbadende havfruer, du ved aldrig, hvilken skjult skat du kan finde.

.
Arkitektur mødes teater

Forestillingerne er den del af programmet for Arkitekturhovedstad, hvor København er valgt som Arkitekturhovedstad af UNESCO i 2023. ’Out of The Blue’ er instrueret af Carol Hayes, som har blandet sin tværfaglige baggrund inden for teater, arkitektur og byudvikling for at udvikle visionen for forestillingen.

Teksten er skrevet af den danske dramatiker Katinka Hurvig Møller, som har stor erfaring med at arbejde med interviewformater og “real-life” stemmer gennem sit mangeårige arbejde som dramaturg, forsker og instruktørassistent hos Fix and Foxy. Skuespillerne er uddannet i Danmark, Finland, USA og Storbritannien. Forestillingerne foregår på ikke-avanceret engelsk.

.
Internationalt tegnsprog og tilgængelighed

To af forestillingerne bliver tolket for døve på International Sign og en del af showet er specifikt udviklet med en gruppe døve kvinder. Stykket er støttet af Bevica fonden, der ønsker at gøre flere kulturelle arrangementer tilgængelige til alle. Assemble ønsker at gøre stykket så tilgængeligt som muligt og publikummet er velkomne til at kontakte Assemble med spørgsmål om ruten og tilgængeligheden for handicappede.

.

Spilleperiode den 11., 18. og 19. august kl. 18:30
Den 13. og 27. august kl. 15:00
Den 9. september kl. 18:30 (den 27. August og den 9. September bliver tolkede på International Sign)
Billetter på: https://arkitekturhovedstad.kk.dk/en/out-of-the-blue

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*