Farveprisen 2023 tildeles By & Havns domicil ved Nordre Toldbod

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

De store smil var fremme, da farveprisen i dag blev tildelt for farvesætningen og restaureringen af Visitationsbygningen (opført 1856) og Nordre Toldbod (opført 1868), der er hovedkontor for By & Havn. Det skriver selskabet i deres nyhedsbrev.

.

Farveprisen på 50.000 kroner uddeles af Danske Malermestre. Prisen deles mellem Rønnow Arkitekter og farvekonservator Johanne Bornemann Mogensen. By & Havn får i samme forbindelse hædrende omtale for at have udvist mod og vilje til projektet. Malearbejdet er udført af Malerfirmaet Robert Rasmussen A/S med bistand fra Malerhuset Steen Nielsen A/S.
Den indvendige restaurering af Nordre Toldbod og Visitationsbygningen har haft til formål at genetablere og adskille de to bygningers farvesætning, og det har været kompliceret, da der er tale om bygninger, som stilhistorisk er opført i forskellige arkitekturperioder. Hovedbygningen er endda blevet forhøjet med en etage i 1939, hvilket også afspejler sig i farvesætningen, der derved i sig selv afspejler bygningens historie.

.

Originale farver

Restaureringen blev igangsat af By & Havn, men før arkitekterne og malerne kunne tage fat, blev der gennemført en farvearkæologisk analyse, hvor lag af vægge og træværk forsigtigt blev skrællet af for at komme ind til den originale farvesætning.
Efterfølgende er farver fra de forskellige tidsperioder blevet valgt, hvilket bl.a. har resulteret i, at hovedtrappen mellem stueetagen og første etage nu fremstår marmoreret – altså håndmalet, så overfladen ligner – mens stueetagens korridor er malet med oxydrød med mahogni-efterligning på paneler og indfatninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*