Fra fængselscelle til forening

Foto: Alpha Mohamad
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Spor10 på Vasbygade gemmer på en god historie. I den nye forening, Stjernehuset, kan unge mennesker komme til boksning hos Ali Najei, hvor der både er fokus på mentaltræning og boksningens vanskelige kampkunst. Vi har talt med Ali Najei for at høre, hvordan det er at starte en ny forening og at give unge mennesker nye muligheder.

.

For Ali Najei er det vigtigt, at unge mennesker kan komme ned i bokseklubben og føle sig velkommen. Der skal være plads til alle, og alle bliver taget godt imod. Så snart man træder ind på måtten og møder Ali, føler man med det samme den tiltrækningskraft, han besidder. Der er ikke nogen tvivl om, at de unge er i gode hænder.

“Når man kommer ned i Stjernehuset, er der fokus på én selv – det giver et frirum. Der er ikke nogen, der dømmer andre, og alle er gode til at motivere hinanden. Når de unge drenge står og smiler, mens de gør sig klar til at bokse, er det virkelig dér, man kan mærke forskellen og det frirum, de har. Det giver vi til hinanden”, siger Ali Najei om fællesskabet i foreningen.

.

Nye faciliteter og drømme

Stjernehuset er udsprunget fra virksomheden Kapitel1, som Ali stiftede for nogle år tilbage. Her hjælper en kontaktperson udsatte unge med at komme ud af de uheldige livsbaner og -forløb, de befinder sig i – udfordringer, som han selv har oplevet på egen krop. Det var derfor et naturligt skridt at få foreningen Stjernehuset stablet på benene.

“Da jeg selv startede til kampsport som ung, var der en træner, jeg kunne lytte til, og som jeg respekterede. Jeg ville bare også gerne have, at der var en træner, som kunne lytte lidt til mig, og som forstod, hvad jeg havde brug for”, siger Ali.

.

Del af Jernbanebyen

På dette grundlag er Stjernehuset blevet stiftet, og foreningen har nu fået lokaler i Spor10, som ligger i den nye bydel Jernbanebyen bag Fisketorvet.

Som en naturlig forlængelse af de værdier, Spor10 repræsenterer ved at skabe inklusion, liv og fællesskab på faciliteten, er Stjernehuset skabt til at have lokaler der.

For Ali Najei er Spor10 også en facilitet der passer til de visioner, der er for foreningen.

“Stjernehuset er også et rum, hvor man sagtens kan være der en time før eller blive en time efter træning. Så er der plads til at læse en bog eller snakke med de andre, der hænger ud. Det skaber mulighed for at mødes og snakke om deres liv og sætte ord på nogle af de udfordringer, de står i. Så går vi måske en tur i de store haller hernede i Spor10, hvor vi tager en snak om livet og de udfordringer, som de unge står i”, siger Ali.

.

Store drømme

Det skal dog ikke slutte her. For selvom Ali Najei er glad for muligheden i Spor10, er der nemlig en helt klar plan og vision for Stjernehuset.

“Mit mål er at have de fysiske rammer til at skabe de bedste vilkår for de unge mennesker. Det bliver forhåbentlig et sted, hvor de unge kan bo og være, mens det også er et udviklingshus med plads til mental træning og fysisk træning”, siger Ali.

Selvom der er store drømme og visioner, er det altid med de unge først. Det er dem, han arbejder for og med i den nye bokseklub. Nogle gange kan det dog godt blive for stort et pres at lægge på sig selv

“Jeg prøver at skabe en balance i mit liv. Når jeg giver mig selv 100 procent, så får jeg det også tilbage – både på godt og på ondt”, siger Ali.

Det er meget tydeligt, at Ali Najei gerne både vil give noget til fysikken og til det mentale. De unge mennesker, der kommer nede hos ham, er dermed i gode hænder til at komme videre og få nye perspektiver på livet.

.

Fakta om projektet

Ali Najei har grundlagt virksomheden Kapitel1, hvor udsatte unge kan komme i forløb med en kontaktperson. Der kan være fokus på misbrug, kriminalitet, radikalisering, omsorgssvigt og andre problemer i livet. Det vigtigste er fokus på en sund og permanent livsstilsændring. Ideen stammer fra hans eget liv og de valg, han har taget.
Stjernehuset er udsprunget af Kapitel1 og er en bokseforening med base i Spor10 på Vasbygade. Her kan unge komme til boksetræning flere gange om ugen. Ali Najei stiller sig til rådighed som en voksen person, man kan sparre med om både mentale og fysiske udfordringer.
Spor10 er en ny facilitet, som åbnede den 4. oktober 2023. Hver onsdag afholdes Spor10 Onsdage, hvor man kan komme og prøve alle stedets tilbud. Det er åbnet som en del af Jernbanebyen, som har fokus på at være en inkluderende, grøn og levende bydel i København.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*