Gammel politiskole på Bryggen redder livet

Den ene stationsplacering ville betyde, at den gamle politiskole på hjørnet af Artillerivej og Njalsgade skulle lade livet. Illustration: Metroselskabet.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Med beslutningen om en ny lille M5 metrolinje med station på det sydlige Islands Brygge ved Bryggebroen, så kommer der ikke en ny metrostation ved den eksisterende Islands Brygge Metrostation. Det redder livet for den gamle politiskole.

.

Det betyder også, at den gamle politiskole fra 1944, som fortsat bruges af politiet – dog ikke som politiskole – ikke skal rives ned

Politikerne på Københavns Rådhus arbejder ikke længere med en ny metrolinje, der rammer den eksisterende metrostation. I stedet bliver linjen mere sydlig.

I flere af scenarierne for den kommende metrostation på Islands Brygge kommer metroen til at køre under den eksisterende metro. Det gør den stadig – men altså på en lokalitet, som er langt mere sydlig. Dermed at alle planer for nedrivning af den gamle politiskole lagt i graven.

Du kan læse mere og den kommende metrolinje her.

M5 Linjen er en ny selvstændig metrolinje med 10 stationer. Linjen går fra Københavns Hovedbanegård via Islands Brygge, Amagerbrogade og Refshaleøen til Lynetteholm og Østerport. Det er på sigt muligt at videreføre linjen som ringforbindelse til Københavns Hovedbanegård via. Rigshospitalet, Stengade og Forum.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*