Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns havn under forårsrengøring

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), Københavns Kommune.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Den årlige forårsrengøring af Københavns Havn er i gang, og den gode nyhed er, at tendensen fra sidste år fortsætter: Københavnerne er blevet bedre til at passe på havnen, og de mange arrangementer langs kajerne i sommeren 2022 har ikke givet anledning til mere skrald i havnen. Og så blev der fundet et savnet skibskompas, hvilket bragte glæde hos ejerne i Nyhavn. Det skriver By & Havn i et nyhedsbrev.

.

Hvert år i slutningen af marts bliver Københavns havn gjort ren, så den er klar til sommeren. Det foregår ved, at By & Havn over tre uger dykker bassiner og kanaler igennem og fisker cykler, el-løbehjul, skilte, pengeskabe, MacBooks og meget andet op fra havbunden.

Inden oprydningen gik i gang, var det forventningen i By & Havn, at de mange store arrangementer, som København lagde jord til i 2022 ville betyde mere skrald i enkelte områder af havnen, herunder bl.a. området ved Ofelia Plads, som havde et stort Tour de France arrangement i sommers. Men dykkerne kunne ved gennemgangen konstatere, at hele havbunden i området var pænt og rent.

.

Glæde hos overborgmesteren

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen var med på dykkerprammen i Nyhavn og var meget glad for at kunne konstatere, at de mange arrangementer ikke har givet anledning til mere skrald i vandet.

“Affald hører ikke hjemme i vores natur – hverken i havnen eller på lands i vores gader. Derfor er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at der bliver fundet mindre affald i havnen til forårsrengøringen. Det viser, at københavnerne passer godt på vores havn, og at vi sagtens kan holde store arrangementer i byen, uden at være bange for, at det fører til mere affald i havet og dårligere vandkvalitet”, siger Sophie Hæstorp Andersen  (soc.).

Også i By & Havn er der glæde over rengøringen af havnen, som viser en klar tendens til at folk passer bedre og bedre på havnen.

“Det er en fælles opgave at sikre, at vores havn er ren her i Københavns Havn, så vi bl.a. kan bruge den til at bade i. Jeg er især glad for, at den tendens, vi har set siden corona-perioden, fortsætter. Vi ser faldende mængder af skrald. For nogle år siden hev vi mellem 300-400 cykler op om året. Nu er vi nede på det halve. Det er flot og fortjener et skulderklap til alle københavnere”, siger adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

.

Gammelt skibskompas blev fundet på bunden af Nyhavn

På vej ind i Nyhavn blev der råbt efter dykkerprammen. En kvinde havde mistet et ældre skibskompas fra en båd, og By & Havns dykkere gik i gang med at søge på bunden. Heldigvis blev det gamle kompas fundet og bragt tilbage i hænderne på ejeren.

I de kommende uger gennemgår By & Havns dykkere resten af Københavns bassiner og kanaler, og på den baggrund laves en liste over alle de fund, som er gjort.

Ved gennemgangen af Nyhavn blev der, udover kompasset, fundet cykler, café-stole, dæk og et enkelt pengeskab… som allerede var åbnet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*