Københavns Bymuseum klar med påskeudstilling

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Kom til påske i farver med Ib Antonis smukke plakater, HuskMitNavn skattejagt og fortidens kulører. Sådan lyder det fra Københavns Bymuseum.

.

Farvede æg i en rede med de sødeste fugle er blot et af mange ikoniske motiver, du kan se i museets nyeste udstilling om plakatkunstneren Ib Antoni, ”Da København blev Wonderful”.

Mindst lige så mange farver – hvis ikke flere – er der på street-kunstneren HuskMitNavns finurlige plakat for Københavns Museum, som er omdrejningspunktet for en spændende skattejagt museet rundt.

Forbløffende nok er der også farver på en del af de rester af Københavns forsvundne byporte, klostre og kirker, som arkæologerne finder, og som du kan komme helt tæt på og høre om i Arkæologisk Værksted i påskeweekenderne.

.

Da København blev Wonderful

Den smilende havfrue, den flinke garder – de fleste kender motiverne i æstetisk 60’er-streg og farvepalet. Men hvem har skabt de ikoniske motiver? Få den utrolige historie om plakatkunstneren Ib Antoni, som var verdenskendt i 50-70’erne, men hvis navn siden gik i glemmebogen.

Udstillingen går bag om mennesket Ib Antoni og hans samtid. Her er både kendte værker, samt aldrig tidligere udstillede originale tegninger, skitser og designs, der var med til at sætte Danmark og danske produkter på verdenskortet.

Læs mere om udstillingen her.

Udstillingen åbner den 1. april.

.

Skattejagt med HuskMitNavn

Hver dag i påsken – og her er det fra 1.-10. april – kan du gå på skattejagt rundt på museet efter ting, du kan se på HuskMitNavns farverige museumsplakat.

Plakaten viser forskellige finurlige mennesker, der befolker museet, og ikke mindst nogle af de spændende ting, du kan se her – kan du finde en spydspids, en flere hundrede år gammel sko eller en due fra Rådhuspladsen? og andre ting, der gemmer sig i udstillingen?

Når du har været hele vejen rundt, kan du gå ned i caféen og bytte de poletter, du har indsamlet til et lille påskeæg (max. et pr. barn) – og deltage i konkurrencen om et stort påskeæg!

.

Familieaktivitet i påsken

Arkæologisk Værksted stiller skarpt på byen under byen: På rester af nu forsvundne bygningsværker, som arkæologerne finder i udgravninger rundt omkring i hovedstaden!

Det kan være hele fundamenter, store munkesten og søjler, skulpturer eller andre dele af udsmykningen fra byporte, klostre og kirker. Bygninger, som i dag ikke er nogen som helst spor af over jordens overflade som fx byportene på Rådhuspladsen og Kongens Nytorv. Se små og store bygningsdele, gamle kort og billeder fra udgravninger og hør, hvilke historier de kan fortælle om fortidens arkitektur. Aktiviteten finder sted i forbindelse med, at København i 2023 er World Capital of Architecture.

Aktiviteten er for både børn og voksne og finder sted i weekenderne i påskeferien, dvs. 1., 2., 8. og 9. april kl. 12-16 i Arkæologisk Værksted (Stormgade 20).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*