Internationalt kor åbner Copenhagen Light Festival

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Februarmørket bliver sendt på flugt, når Mogens Dahl Kammerkor bevæbnet med musik og poesi officielt åbner Copenhagen Light Festival i Holmens Kirke sammen med en eftertragtet mundharpespiller. Det skriver Mogens Dahl Koncertsal i deres nyhedsbrev.

Hvert år trodser københavnere i tusindvis vintermørket og bevæger sig ud i februarmørket til Copenhagen Light Festival, der omdanner byens vintermørke til et slarafenland af lys, skabt af lysdesignere, lyskunstnere, studerende og organisationer. Og nu også et internationalt kor, der åbner årets lysfest med en særlig temakoncert i Holmens Kirke dedikeret til lyset.

.

En helhedsoplevelse af lys, musik og digte

Holmens Kirke danner rammen om åbningen af årets festival, hvor 16 sangere fra Danmark, Sverige, Norge og England sætter toner til lyset med værker om de livgivende stråler. Musikken består af værker fra 1600-tallet frem til vor tid.

“Det er en ganske speciel oplevelse at skulle åbne en festival af denne kali-ber. Derfor skal koncerten selvfølgelig være en reflektion over lysets væsen og betydning for os mennesker”, siger dirigent og korleder Mogens Dahl.

“Til koncerten lader vi lys, musik og digte smelte sammen til en helhedsople-velse, der forener både hvad Mogens Dahl Kammerkor og Lysfestivalen kan – nemlig at skabe en sanselig oplevelse for publikum på tværs af genrer, tid og formater og på den måde skabe lys i vintermørket”, afslutter Mogens Dahl.

.

Nyt værk af verdensberømt mundharpespiller

Koncerten byder også på en ganske særlig oplevelse. Koret får selskab af en verdenskendt, prisvindende mundharpespiller, nemlig Mathias Heise, som b.la har spillet med DRs Big Band og modtaget Ben Webster prisen som den yngste nogensinde. Under koncerten akkompagnerer han koret, og sammen uropfører de værket ‘Coherence’, som mathias Heise har komponeret til lejligheden:

“Coherence er et værk, der forener lyden af kromatisk mundharmonika med effektpedaler med kammerkorets vældige klangmuligheder. Grundidéen er en dynamisk dialog mellem harpen og koret formet som en inspirrerende samtale. Værket starter i det små, men vokser sig hurtigt større og større, efterhånden som emnerne åbner sig op for til sidst at kulminere i en ny indsigt”, siger Mathias Heise om stykket.

“Mundharpen bliver af mange betraget som det indstrument, der ligger tættest på den menneskelige stemme. Derfor er det jo helt oplagt at indgå i et samarbejde med koret og udforske de ekspressive klangmuligheder, de to instrumenter tilsammen byder på”.

 

Om Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival er en årlig, tilbagevendende lysfestival, der forvandler det stille og kolde vintermørke til en unik fejring af lyskunst og lysdesign i København.

Fra den 3.-26. februar præsenterer festivalen et bredt udvalg af lysbaserede værker – såsom skulpturer, installationskunst, projektioner og events, som tusindsvis af Københavnere og turister kan opleve i vintermørket.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*