Is-cafeen Bryggen11 åbner sæsonen med ny ejer

Henrik Møller Krabbe, Bryggen11 på Islands Brygge. Byens måske bedste is-cafe.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

.

En af institutionerne på Islands Brygge er is-cafeen på Islands Brygge 11 – deraf navnet Bryggen11 – er ved at gøre klar til en ny sæson.

Netop nu går Henrik Møller Krabbe og giver lokalerne en overhaling, så man fra 25. marts er klar til en soft opening. Det er nemlig første sæson for Henrik, der oprindelig er økonom. Han har boet 3 forskellige steder på Islands Brygge siden 2005, dog afbrudt af arbejde i udlandet ad flere omgange. Men nu bor han igen fast på Bryggen med hele familien – og hunden, der selvfølgelig hedder Elv-is.

Nu gælder det isen. Og den er lavet fra bunden.

.

I gang med klargøring

”Jeg har købt lokalerne og er ved at gøre klar til at åbne med hjemmelavet is. Der var også hjemmelavet is i Bryggen11 tidligere, så de gode kvaliteter bygger jeg videre på”, siger Henrik, som Havnefronten har mødt over en is og kaffe i lokalerne.

”Jeg bor lige ved siden af, så jeg kender jo stedet rigtig godt. Jeg har altid synes, at det var rigtig god is, så jeg var ikke overrasket, da jeg fandt ud af, at den er hjemmelavet. Og det fortsætter jeg med, når sæsonen starter. Jeg tilføjer også noget mere kaffe, og har allieret mig med Øens kaffe, så vi er sikker på, at det bliver noget god kvalitetskaffe, der bliver serveret”, siger Henrik, der har fået gjort lidt ekstra ud af lokalerne, men ud over kaffen ellers vil holde fast i konceptet for Bryggen11.

.

Den hjemmelade is

”Isen er jo fantastisk og der er masser af kunder på en varm dag, så det vil jeg gerne bygge videre på. Så kan det godt være, at der hen over noget tid kommer lidt ekstra ind i cafeen, men der er ingen planer om hverken sandwich eller lignende. Indtil videre har vi fået lidt ekstra drikkevarer i form af kaffe, sodavand og øl ind og det holder vi os pt til”, siger Henrik, der glæder sig til at komme i gang med at lave ægte hjemmelavet is til gæsterne.

”Vi har selvfølgelig været i gang med at eksperimentere med lidt ekstra og nye varianter. Det hele kører på økologiske og frisk råvarer, så længe vi kan få det. Det kan godt være, at det kommer til at knibe med frisk mango, men når man kan få danske jordbær – og gerne fra Amager – så bliver det med det friske og lokale”, siger Henrik, der også går efter at få cafeen certificeret økologisk.

”Vi er i gang med papirarbejdet. Men der går nok lige lidt sagsbehandlingstid, inden det er helt på plads, men så skal vi nok få det hængt op sammen med et par fotos af, hvad der tidligere har været i ejendommen”, siger Henrik, der allerede har fundet fotos frem fra da ejendommen blev opført, og da lokalet husede den lokale bodega. Der er unægtelig sket en del siden.

At der kan købes is adskillige steder langs Bryggens havnefront bekymrer ikke Henrik.

”Der har jo vist sig at være plads til alle – også til en is-bil ved plænen. Jeg tror mere, at det trækker folk til. Jeg glæder mig i hvert fald til at byde alle velkommen fra den 25. marts”, siger Henrik.

.

Ejendommen fra da den var nyopført – og billed 2 fra 1960, hvor man lige til højre kan skimte en bodega-skilt hvor Bryggen11 ligger i dag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*