Velfærdsmilliard til københavnerne

Helle Jønch, Københavns Borgerrepræsentation.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Debat af Helle Jønch 
Ældreordfører for Det Konservative Folkeparti

.

Budgetpartierne bag Budget 2023 har i den grad udvist stort politisk ansvar ved fordelingen af de ubrugte midler fra 2022 på i alt cirka en milliard kroner.

Den netop lukkede aftale om overførselssagen 2022/2023 i København viser, at ansvar og fokus er på det borgernære og kerneopgaverne.

Man kan derfor karakterisere de overførte midler fra Budget 2022 som en velfærdsmilliard til københavnerne, da det er det sociale område, børn og unge samt bevægelse der prioriteres.

Kernevelfærd skal komme først. Det er derfor et stort ”Ja tak” til fordelingen i overførselsaftalen. I min optik er kommunens opgave vores børn og ældre samt vores syge og handicappede borgere. Ligesom de unge med psykiske lidelser skal have en større håndsrækning, end den deres nærmeste trods viljen hertil formår at give. Derudover har aftalen også et vigtigt konservativt aftryk nemlig, at københavnerne får erstatningsparkeringspladser for de parkeringspladser, som er blevet nedlagt eller planlægges nedlagt. Summen af parkeringspladser forbliver den samme. Det er godt nyt for familierne og de erhvervsdrivende.

.

Hjælp til handicappede

Som repræsentant i Handicaprådet vil jeg fremhæve, at der i aftalen bl.a. er afsat ekstra midler til: Omlægning af Engskolen til specialskole med ADHD og Autisme, modernisering og etablering af faglokaler på specialskoler, reduktion i ventelister på Center for Specialundervisning for Voksne,  takle de stigende udgifter til borgere med handicap med stort støttebehov, merudgifter som følge af stigende mistrivsel blandt børn og unge samt fortsættelse af forsøg med Flexuddannelsen for unge med kognitivt handicap.

Det glæder mig, hvis retningen fremover er mere omsorg for de borgere, der faktisk har brug for kommunen og for, at vi tager hånd om de, der ikke kan selv. Og så skal vi selvfølgelig sikre, at vores unge har det godt, og at der er faciliteter til bevægelse og aktiviteter. For mennesker i alle aldre har brug for at bevæge sig og brug for sunde fællesskaber.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*