København bliver vært for EM i basket i 2025

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I 2025 danner København rammen om EM i 3×3 basket med tre dages folkefest, aktiviteter i byrummet og sport på allerhøjeste niveau. Det står klart, efter det internationale basketforbund, FIBA, netop har underskrevet en aftale med Danmarks Basketball Forbund om værtskabet.

.

3×3 basket, der i modsætning til normal basketball kun spilles på én kurv med tre spillere på hvert hold, betragtes som verdens største urbane holdsport. I 2025 indtager sporten det københavnske byrum, når København er vært for EM i 3×3 basket.

”For alle, der har kærlighed til basketball og til gaden er det fantastisk, at vi får EM i 3×3 basket til København. Og for København er det en unik mulighed for, at vi kan holde et stort internationalt sportevent i byens rum og kombinere det med streetsport aktiviteter på gaden, som alle københavnerne kan deltage i. Jeg håber, det betyder, at endnu flere vil snøre skoene og forsøge sig med streetsport, og jeg glæder mig til at opleve gadefesterne fylde vores gader,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Sportseventen støttes med 8 mio. kr. af Københavns Kommune, som sammen med en række aktører ogsåarrangerer en urban sportsfestival med en hel række street sport- og kulturaktiviteter. Dermed er der lagt op til en urban folkefest i København med street-underholdning både på og uden for basketbanen.

.

Glæde hos basketball-forbund

Hos Danmarks Basketball Forbund, DBBF, er man stolte af, at europamesterskabet for første gang fløjtes i gang på dansk jord.

”Vi er super stolte af i samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark at kunne lande et 3×3 mesterskab for kvinder og herrer på dansk jord. Jeg glæder mig over, at det er lykkedes for første gang i dansk basketballhistorie at være vært for et EM, og at vi kan skabe en festlig hjemmebane for vores 3×3 landshold i midten af København. Nu får vi mulighed for at vise vores fantastiske sport frem for danskerne og vise vores internationale basket-familie hvorfor Danmark er helt unik som værtsnation for store sportsevents,” siger formand for bestyrelsen i DBBF, Mads Young Christensen.

Europamesterskabet afholdes i september 2025 på en offentlig plads i København, hvor der etableres en bane med 1.200 tilskuerpladser. Allerede i 2024 kan københavnerne varme op til europamesterskabet med en mindre kvalifikationsturnering, der ligeledes foregår i København.

Det er Danmarks Basketball Forbund, DBBF, som i samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark har budt på og vundet de to events til København.

”3×3 er én af de nye, olympiske discipliner, som både har høj underholdningsværdi og stor street credit. Derfor passer EM 2025 og EM qualifier i 2024 helt perfekt til København. Sammen med DBBF og København arbejder vi allerede på et væld af sideaktiviteter under en urban festival, som skal flankere EM’et,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

.

Folkefest med urbane idrætter

Under europamesterskabet i 2025 vil Københavns Kommune sammen med en række aktører afholde en gratis, urban sportsfestival med idræt og gadekultur. Det betyder, at københavnerne ikke kun kan opleve 3×3 basket men også streetsport som for eksempel Panna-fodbold, breakdance, BMX, skateboard og parkour. Derudover vil der være street food, musik og street art. Ambitionen er at skabe en større folkefest omkring urban sport og kultur.

”Det er afgørende positivt, at vi med mesterskabet får bredt streetsport ud til københavnerne. På den måde får vi et stort fokus på at få flere unge med i aktive fællesskaber både i og uden for foreningslivet,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

Aktiviteterne omkring europamesterskabet i 3×3 basket omfatter også skoleforløb og motions- og stævnetilbud i bydelene, så endnu flere af byens børn kan prøve kræfter med den urbane sport.

Danmarks Basketball Forbund forventer mellem 7.000 og 8.400 betalende tilskuere til europamesterskabet og op mod 90.000 spontane tilskuere.

”Det er generelt et stort og langsigtet arbejde at vinde værtskab af internationale sportevents, hvor budprocessen tager udgangspunkt i destinationens styrkepositioner og kræver et bredt samarbejde herhjemme og en fokuseret international lobbyindsats. Så vi er glade for at bidrage aktivt til, at hovedstaden nu lander værtskabet af EM i 3×3 basketball med både kvalifikation i 2024 og slutrunde i 2025. Og da 3×3 basketball er en OL-disciplin, har eventen også et potentiale til at tiltrække stor international interesse,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. dir. Wonderful Copenhagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*