Københavns Museum varmer op til Copenhagen Pride i august

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I dag er Copenhagen Pride en festlig markering, men det har ikke altid været let at tilhøre miljøet i Danmark – helt som det mange steder rundt om i verden stadig er problematisk hvis ikke ligefrem ulovligt. Københavns Bymuseum har dykket ned i historien.

.

Kender du historien om de to kvinder, der blev gift med hinanden i København – i 1715? Og hvad var egentlig ”Den store sædelighedsfejde”?

Det er bare nogle af de historier, som Københavns Museum bidrager med under Copenhagen Pride 2023 i august. Her vil museet med en række aktiviteter fortælle historien om mennesker, der levede uden for normen. Her kan man komme med til foredrag, tag på byvandring og følg pop-up lydsporet i museets permanente udstilling.

.

Flere foredrag

Blandt de mange indslag fra museet er blandt andet et om datidens stævnemøder på voldene og i den dengang nye Ørstedspark. Der vil være eksempler på parforhold mellem kvinder og datidens sygeliggørelsen af homoseksuelle. Sidstnævnte ikke mindst under ”Den store Sædelighedsfejde” i 1880erne, hvor bølgerne gik højt i diskussionerne om kvinders og mænds seksuelle frihed.

Man kan også komme med på byvandring og høre om, hvordan det danske samfund og byen blev influeret af seksualitet uden for normen. Det bliver en tur tilbage i tiden gennem indre by omkring Studiestræde og Larsbjørnsstræde, som på forskellige måder har været præget af queer livet.

.

Lyt allerede nu til podcast

Allerede nu kan man gratis høre podcasten “Queer i København gennem 1000 år” på bl.a. Podbean eller booke din egen private queer-byvandring, hvor I kommer rundt i det centrale København, begge dele på dansk og engelsk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*