Kvindeband klar med rock-koncert på Bryggen

Foto: Steen Tronsgaard.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Det er ikke hverdagskost, når at et kvindeband lægger vejen forbi Kulturhuset på Islands Brygge med en håndfuld rocknumre, der slår gnister ind i rockhimlen. Men fredag den 31. marts sker det. Det skriver bandet i en pressemeddelelse, sendt til Havnefronten.

.

Ruth To Hell spiller – ifølge dem selv – ”basic og powerfuld rock med intensitet, nerve og kant”. De har et rebelsk og passioneret udtryk i alt hvad de rører ved musikalsk. Kort sagt: De skaber en solid fest for rockfolket.

Repertoiret er amerikansk og engelsk rock. Bandet tager indflydelsesrige bands som Metallica, Deep Purple, AC/DC, Foo Fighters, Linkin Park m.fl. under sine vinger og får musikken til at flyve.

Bandet kunne have haft perlebryllup for nylig, for der er gået 30 år siden Ruth To Hell for første gang trådte ind på en scene. Så hvordan har dette band holdt sig kørende år efter år og hvordan mødte de egentlig hinanden?

.

Rutinerede musikere

Det startede i 90’erne, hvor Effy og Sanne mødte hinanden vist nok over en Deep Purple jam, og det slog rock-gnister fra den første akkord. Begge har de en fortid i egne bands, Sanne var med til at danne ”Miss B Haven” tidligt i 80’erne og Effy var i gang med sit eget band ”Effy og Eliten”. De syntes det kunne være sjovt at lave et coverband kun med kvinder, og dermed blev Ruth To Hell en realitet.

Sammen med Ulla Rasmussen og Birgitte Holmer spillede bandet masser af koncerter op gennem 90’erne på spillesteder og festivaler. Efter 10 år gik de i dvale nogle år, da Sanne og bassisten forlod bandet.

Med Effy og Ulla som konstanter kom nye medlemmer til i bandet. Gitte erstattede den oprindelige bassist og forskellige mandlige trommeslagere overtog trommerne indtil Sanne kom tilbage i 2017.

Nu var bandet endelig tilbage i sin helstøbte form, men de nåede kun at spille én koncert, da et tragisk dødsfald indtraf og de mistede deres guitarist Ulla. Bandet var i sorg, men besluttede at fortsætte og finde en ny guitarist. Det blev nærmest til at guitaristen fandt bandet og ikke omvendt.

Med utrættelig vedholdenhed og vilje, og trods mange bump på vejen, kan man stadig opleve disse kvinder fyre den max af.

Det er muligt at købe billetter via Biletto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*