Ny cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge er emnet på offentligt møde

Ill/Foto: NPV A/S
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Teknik- og Miljøudvalget indbyder nu til et offentligt møde om den kommende cykel- og gangbro, der i et årti har figurerer i flere lokalplaner, men endnu ikke fundet finansiering.

.

Kulturhuset Islands Brygge lægger lokaler til, når kommunen den 2. marts 2023 kl. 17:00 – 19:00 har inviteret til offentlig møde om den foranalyse af den planlagte cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge, som politikerne langt om længere har fået sat på dagsordenen.

Kommunen holder mødet for de beboere, virksomheder og organisationer, der har til huse i de to områder og har interesse i, hvor broen skal placeres. For selvom broen er tegnet ind i flere forskellige lokalplaner, nå er den helt præcise placering ikke mejslet i sten.

På mødet vil både Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, rådgivningsfirmaet MOE og arkitektfirmaet COBE fortælle om projektet med broen, og efterfølgende vil panelet gerne høre deltagernes tanker om projektet.

.

Politisk glæde

At projektet endelig er kommet så lang glæder Louise Theilade Thomsen, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget og gruppeformand for Venstre på Københavns Rådhus.

“Vi har i Venstre været blandt de partier, som har presset på for at få en cykel- og gangbro mellem Islands Brygge og Engholmene. Broen har været opført i flere lokalplaner, så borgerne har en naturlig forventning om, at den også kommer, så områderne kan blive bundet sammen og give beboerne i den sydlige del af Islands Brygge let adgang til den kommende metro og det byliv, der er ved at etablere sig på Engholmene med restauranter, cafeer etc. og omvendt”, siger Louise Theilade Thomsen.

Hun opfordre deltagerne i møderne til at være særlig opmærksomme på ikke kun selve broen, men særlig ruten til og fra broen.

“De cykel- og gangbroer vi har over havnen, har ikke altid gode til og frakørselsforhold, og det synes jeg, at vi skal gøre noget ekstra ud af at få ordentligt på plads her, så vi ikke pludselig har en cykelsti, der giver en masse farlige situationer”, siger Louise Theilade Thomsen (V).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*