Landsretten omstøder kendelse: Fælledby genoptager boligbyggeriet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Fælledby kan genoptage byggeriet af 2000 boliger, efter at Landsretten fredag slog fast, at den midlertidige kendelse om opsættende virkning er ugyldig. Det glæder direktør i Fælledby P/S, at spørgsmålet om naturbeskyttelse nu er afsluttet. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

.

Da Københavns Byret i december meddelte opsættende virkning i en retssag mellem Miljø- og Fødevareklagenævnet og foreningen Amager Fælleds Venner, valgte Fælledby P/S at sætte arbejdet på byggepladsen i bero.

I januar appellerede både Fælledby P/S, By & Havn og Miljø- og Fødevareklagenævnet kendelsen i et såkaldt kæremål. Den appel har nu ført til, at Landsretten har omstødt Byrettens kendelse, hvilket glæder adm. direktør i Fælledby P/S, Erling Thygesen.

”Vi er glade for Landsrettens afgørelse i dag, der bekræfter, at vi hele vejen igennem har overholdt alle krav til naturbeskyttelse i området og til miljølovgivningen i øvrigt. Dermed er spørgsmålet om naturens beskyttelse afsluttet, idet den resterende del af sagen udelukkende handler om myndighedernes interne procedurer. Nu genoptager vi arbejdet med at bygge boliger, skole, institutioner og plejehjem, og vi ser frem til inden længe at invitere indenfor i vores nye besøgsfaciliteter, hvor alle interesserede borgere kan opleve området og høre meget mere om projektet”, siger adm. direktør i Fælledby P/S, Erling Thygesen.

.

Bygges i træ

Fælledby bliver den første bydel i København, som er bygget med træ som det gennemgående byggemateriale. Visionen for Fælledby er at skabe rammerne for et hverdagsliv med mere grøn transport, energivenlige boliger, et naboskab med naturen i fokus og gode muligheder for at genanvende, bytte og dele med andre beboere.

Arbejdet i Fælledby forventes at blive genoptaget så hurtigt som muligt. Amager Fælled Venner har allerede meddelt, at de vil forsøge at appellerer sagen til Højesteret. Det kræver imidlertid at sagen er principiel.

.

FAKTA om Fælledby:

Den færdige bydel skal huse 2000 boliger, to børneinstitutioner, en skole, et plejecenter og lokale butikker

25% af boligerne bliver almene og med de almene boligorganisationer som bygherre

Fælledby vil udgøre i alt 219.000 kvadratmeter etageareal

Omkring en tredjedel af området bliver genetableret som naturarealer med særligt fokus på vild, bynær natur

I Fælledby prioriteres naboskab og foreningsliv i samspil med naturen

.

Du kan læse Amager Fælled Venners kommentar her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*